Viieteistkümnes Mulgi märk läks Mulgi-Mõisa mee tootjale

6.novembril otsustas MTÜ Mulgimaa Arenduskoja juhatus anda välja järjekordse Mulgi märgi, mille kandjaks valiti FIE Jorma Õigus, kes toodab Mulgi-Mõisa mett. Mulgi-Mõisa mesi on toode otse Mulgimaa südamest, mida mesilased koguvad endistel Abja mõisa maadel.

Mulgi-Mõisa suiramesi. Foto: Jorma Õigus
Mulgi-Mõisa suiramesi. Foto: Jorma Õigus

[pullquote]Anneli Roosalu sõnul on märgi kasutuselevõtu eesmärk väärtustada kohalikke Mulgimaa ettevõtteid ja luua ühiseid turundusvõimalusi[/pullquote]FIE Jorma Õigus toodab lisaks Mulgi-Mõisa meele ka suiramett, mis on õietolmust valmistatud suira ja mee segu, mida saadakse suira ja mee kärgedest koos väljapressimise teel. Samuti on toote sortimendis õietolm, mis tuntud oma suure toitainete ja vitamiinide sisalduse poolest. Jorma Õiguse sõnutsi alustati perefirmas tootmisega 2013.aastal ja tootmine on aasta aastalt muutunud kvaliteetsemaks ja professionaalsemaks. “Meie eesmärk on pakkuda ainult kvaliteetset Mulgimaalt korjatud mett ja mesindussaaduseid,” räägib Õigus.

Mulgi märk on Mulgimaa Arenduskoja poolt ellu kutsutud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi, aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset mulgi kaupa ning annab ettevõtjatele võimaluse üheskoos piirkonnale ja siin valminud toodetele ja pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata.

Mulgimaa Arenduskoja tegevjuhi Anneli Roosalu sõnul on märgi kasutuselevõtu eesmärk väärtustada kohalikke Mulgimaa ettevõtteid ja luua ühiseid turundusvõimalusi. “Mulgimaa ettevõtjad on aastaid teinud koostööd, käies ühiselt laatadel ja messidel, nii Eestis kui välismaal. Koondumine ühise kaubamärgi alla aitab piirkonna tegusatel ettevõtjatel suuremat turgu kõnetada. Mulgi värk on ju teadagi uhkuse asi!”, sõnab Roosalu.

Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019.a. alguses. Kokku on üle antud 13 Mulgi märki. Koos FIE Jorma Õigusega saab oma märgi kätte septembris Mulgi märgi vääriliseks valitud marineeritud angerjate valmistaja BM Trade OÜ. Mõlemale ettevõtjale antakse märgid pidulikult üle 21.novembril toimuval XII Mulgi konverentsil Mustla rahvamajas.

Varasemalt on Mulgi märgi saanud näiteks Mulgi pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps, Seedri puukool, Polli mõis ja mitmed teised.

Anneli Roosalu
MTÜ Mulgimaa Arenduskoja tegevjuht