Aleksey Vasiljevi aval naeratus avab kõik uksed

Pärnu Y klubi ja Sindi ajalooklubi kutsel külastab Peterburis elav mitmekülgsete tegemiste ning huvidega Aleksey Vasiljev Sindi muuseumit ja tutvub ajaloolise tööstuslinnaga. 30. septembril toimuval kohtumisel räägib ta Venemaast, vene keelest ja viljest, tänasest olukorrast Venemaal. Jutt vaheldub muusika ja lauludega.

Aleksey Vasiljev jagab laevasõidul sooja andvaid tekke. Foto Urmas Saard
Aleksey Vasiljev jagab laevasõidul sooja andvaid tekke. Foto: Urmas Saard
Petropavlovski kindlus. Foto Urmas Saard
Petropavlovski kindlus. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Ta on minu hinnangul suurepärane Venemaa kultuurisaadik mis iganes maailma paigas[/pullquote]Kuna 1. oktoobril peetakse rahvusvahelist muusikapäeva ja Alekseyd seob Pärnuga tegutsemine rahvusvahelises heategevusorganisatsioonis Y’s Men International, mida esindab Pärnus Y klubi, siis tuleb ta meelsasti Pärnumaale musitseerima ning head juttu puhuma. Ta on Peterburi vabakutseline ajakirjanik, muusik, laulja ja fotograaf. Aleksey laulab ja mängib meilegi üldtuntud vene ja saksa šlaagreid, noppeid vene filmi- ja multifilmi klassikast ja muud. Novkorodis 1957. aastal sündinud Aleksey on oma suure ajaloo- ja viljehuvi pärinud vanematelt, kusjuures isa oli ajaloolane ja ema õpetaja. Just seepärast räägib ta muusikapalade vahele lugusid Venemaa ajaloost, viljest, praegusest elust Venemaal ja paljust muust, mis võib just kohalviibivatele kuulajatele huvi pakkuda.

Piia Karro-Selg, Raeküla Vanakooli keskuse juhataja, tutvustab külalist inimesena, keda tunneb isiklikult juba pikemat aega. „Kui hästi meenutan, siis tean vast 2016. aastast teda, kes toetas mind esimesel rahvusvahelisel Y-koolitusel, kui olin veel suhteliselt arg suhtleja. Põhjuseks mu inglise keele oskus või oskamatus.” Karro-Selg räägib temast kui avatud loomuga inimesest – sõbralik ja väga uudishimulik, eriti teiste riikide ja rahvaste vastu. „Tema aval naeratus avab kõik uksed ja just naeratuse saatel lahendab ka probleeme. Ta on minu hinnangul suurepärane Venemaa kultuurisaadik mis iganes maailma paigas.”

et tutvustada ehedat Eestimaa elu maal

Kontsert-kohtumisõhtud algavad 29. septembril kell 18.00 Raeküla Vanakooli keskuses, jätkudes 30. septembril kell 18.00 Sindi muuseumis. Oktoobri esimestel päevadel esineb ta erinevates Pärnu linna koolides. Põhja-Pärnumaa vallas Kergus elavad Liivi ja Kaljo Kaasik, kes ühiselt kohaliku Kaisma rahvamaja rahvaga kavandavad Alekseyle 3. oktoobri õhtupoolikust kuni 5. oktoobri hommikupoolikuni päris põhjalikku programmi, et tutvustada ehedat Eestimaa elu maal, külakogukonna ühiseid ettevõtmisi, karjafarmide külastamist ja muud taolist. „Kõik see sünnib Y’s men liikumise liikmete omavahelises koostöös, mis ületab riikide piire ja keelebarjääre kogu maailmas,” lausus Karro-Selg, kes on hetkel ka Y’s Men International Soome-Balti piirkonna direktor.

Aleksey võttis tänavu 5. juulil kolm Pärnu Y klubi liiget vastu Peterburis. Esmalt sõidutas ta Eesti külalised Peterburist paarikümne kilomeetri kaugusel asuvasse Puškinisse, mis kuni 1918. aastani kandis Tsarskoje Selo nimetust. Puškinis jalutas ta külalistega läbi Katariina pargi ja jutustas huvitavaid lugusid. Päeva teisel poolel tutvustas ta Peterburi vaatamisväärsuseid ja korraldas laevasõidu Neeval. Uudise juures olev pildigalerii meenutabki Aleksey seltsis veedetud päeva.

Urmas Saard

Samal teemal:

Venemaa reisi Y klubide viimane kohtumine Peterburis vahetult enne kodumaale sõitmist. Foto Urmas  Saard

 

 

 

Eesti lippudega Venemaal