Uhla-Rotiküla elamusjooksul selgusid kõige väledamad ja need, kes lõpuni vastu pidasid

Täna neljandat aastat toimunud Uhla-Rotiküla elamusjooksu 10,64 kilomeetri pikkusel rajal jooksis kõige väledamalt Timmo Jeret, naistest sai parima aja Anu Piiroja.

Timmo Jeret, Uhla-Rotiküla neljanda jooksu võitja. Foto Urmas Saard
Timmo Jeret, Uhla-Rotiküla neljanda jooksu võitja. Foto: Urmas Saard
Uhla-Rotiküla neljanda jooksu start on antud. Foto Urmas Saard
Uhla-Rotiküla neljanda jooksu start on antud. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Kristjan ütles, et pole viimased kümme aastat jooksnud ja nüüd tuli Germo kutsel[/pullquote]Keskpäeval startis põhjalikult uuendatud, kuid mitte veel ametlikult avatud Uulu kooli stadionilt 166 jooksjat ja üheksa kepikõndijat. Raja kulgu on võrreldes esimeste aastatega veidi muudetud, läbimist raskemaks tehtud ja teekonda pisut pikendatud. Seepärast polnud tänavused ajad Raeküla staadionile jõudmisel võrreldavad eelmiste aastate tulemustega.

Esimesena puudutas kahe pisikese tütarlapse poolt pingule sikutatud finišilinti välejalgne Timmo Jeret, lõpetades lõpumeetritel aeglasel sammul nagu pühapäevajooksja, kellel puudub põhjus eriliseks pingutuseks. Esmakordselt Uhla-Rotiküla jooksude ajaloos kasutati ajavõtuks elektroonikat. Võitja ajaks fikseeriti 00:38:42. Ka punane vaip oli esmakordselt finišeerujate auks maha laotatud.

Jereti järel tegi nähtavat pingutust Martin Tarkpea ja võttis ajaga 00:39.03 teise koha, jättes Franko Reinholdi kuue sekundiga endast tahapoole.

Naistest oli kõige nobedama sammuga Anu Piiroja, aeg 00:42.49.

Raeküla jooksjatest oli meeste arvestuses parim Raio Piiroja ja naistest tema abikaasa Anu Piiroja. Uulu jooksjatest oli meestest kiireim Märt Lääts ja naistest Sirje Kõresaar.

Järgnevad parimad ajad erinevates kategooriates: poistest Henriko Ojaveer (00:50:13); tüdrukutest Viola Hambidge (00:47:09); noormeestest Kevin Poljans (00:41:55); neidudest Tekla Liisa Viiberg (01:04:03), meesveteranidest – 40 Raio Piiroja (00:39:43); meesveteranidest – 50 Vello Lillipuu (00:42:50); meesveteranidest – 60 Meelis Kukk (00:48:55); meesveteranidest – 70 Jüri Leesmäe (00:57:53), naisveteranidest – 35 Anu Piiroja (00:42:49); naisveteranidest – 45 Silja Mikk (00:50:23); naisveteranidest Sirje Kõresaar – 55 (00:51:49).

Võistluste peakohtunik oli Kaie Kustasson ja käesoleva aasta meekonnatöö juht Enn Hallik, kes ka ise osales jooksmises. Tema ajaks tuli 01:11:11.

« aitas, lohutas ja virgutas

Raeküla Vanakooli keskuse juhataja Piia Karro-Selg, üks iga-aastane peamine jooksu korraldaja, rääkis esmakordsest kiirabi väljakutsest. Õnneks siiski väga halb olukord tervisetõrkega polevat olnud. Hea oli kuulda, kuidas jooksjad üksteist toetavad. Sintlane Este Maidle on viimased kümmekond aastat osalenud igal aastal keskeltläbi paarikümnel sarnasel jooksul üle riigi. Täna aitas, lohutas ja virgutas edasi jooksma ühte väikest tüdrukut, kes rajal kukkus, aga ikkagi lõpuni välja jooksis. Raekülas kindlalt kanda kinnitav uus jooksutava toob uuesti neidki inimesi osalema, kes mingil põhjusel pole vahepeal pikka aega jooksu harrastanud. Vambola tänaval elav Kristjan ütles, et pole viimased kümme aastat jooksnud ja nüüd tuli Germo kutsel oma füüsilist jõudu taas proovile panema. Koos kaaslasega läbiti vahemaa ühtlast tempot hoides veidi rohkem kui tunni ajaga, mis oli mõlemale parajalt mõõdukas trenn.

Päevajuht oli Joel Kukk, kes suurte kogemustega spordiajakirjanikuna andis pidevalt olulisi teateid finišis ja rääkis sekka ka palju muud teemasse puutuvat. Kuigi räägitakse Uhla-Rotiküla jooksust, siis ajaloolises mõistes asub Raeküla staadion hoopiski Petlemma või Pätsi külas. Rotiküla ajalooline asuala asus aga Merimetsa tänavast mere pool. Tänapäeval on siiski rahva kõnepruugis kasutatav Rotiküla nimetus kantud üle kogu Raeküla linnaosale.

Mõlemal staadionil peeti ka lastejookse, milles osales 128 last. Seega oli ühtekokku teadliku liikumisega haaratud 303 inimest.

Urmas Saard

Samal teemal:

Piia Karro-Selg Uulu staadionil juhiseid jagamas. Foto Urmas Saard

 

 

 

IV Uhla – Rotiküla elamusjooks stardib juba homme

Andres Veerpalu õnnitleb endast väledamalt jooksnud kolmanda Uhla–Rotiküla  elamusjooksu võitjat Karl Mäed Foto Urmas Saard

 

 

 

Karl Mäe on Uhla–Rotiküla kolmanda elamusjooksu võitja

Taavi Tambur, teise Uhla-Rotiküla jooksu võitja Foto Urmas Saard

 

 

 

Uhla-Rotiküla jooksu võitja Taavi Tambur

Andrus Veerpalu, esimese Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitja Foto Urmas Saard

 

 

 

Uhla-Rotiküla elamusjooksu võitis Andrus Veerpalu ja Laura Kallas läks koju uhiuue jalgrattaga