Rongiga Viljandi Pärimusmuusika Festivalile

Elron tihendab 25.-28. juulini toimuva Viljandi Pärimusmuusika Festivali ajaks Tallinna-Viljandi liini sõiduplaani. Sõiduplaani muudatused kehtivad kõigil neljal festivalipäeval.

Balti jaam Tallinnas. Foto Urmas Saard
Balti jaam Tallinnas. Foto: Urmas Saard

[pullquote]teatud väljumistel jalgratastega rongi sisenemine piiratud[/pullquote]”Neljapäevast pühapäevani pikendame osa edelasuuna reise Türilt ja Raplast Viljandini, et seeläbi lisada Tallinna ja Viljandi vahele edasi-tagasi kaks väljumist igal festivalipäeval. Kindlasti püüame tagada liinile ka võimalikud pikad rongid, et mahutada rohkem reisijaid,” teatab Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. “Kõik pikendatud reisid peatuvad Türil, Võhmas ja Viljandis, kuid kiirema kohale jõudmise huvides ei peatu teistes vahepeatustes.”

Kõigile Viljandi Pärimusmuusika Festivalile rongiga sõitjatele soovitab Elroni esindaja arvestada kaasreisijatega. “Kuna jalgratas võtab rongis ära mitme inimese jagu ruumi, siis on folgi nädalavahetusel ka teatud väljumistel jalgratastega rongi sisenemine piiratud – täpsemalt on see info leitav meie sõiduplaani otsingust,” nentis Kongo.

Raudteejaam asub Viljandis Kantrekülas. Pärimusmuusika Aida juurde jõuab sealt mõnusa 20-minutilise jalutuskäiguga. Raudteejaamast liiguvad ka bussid. Viljandi linnas ja maakonnas on bussisõit tasuta! Tavaliselt ootavad rongipeatuses ka taksod, millega jõuab festivali melu keskele ligikaudu viie minutiga! Kui tantsimine teeb jalad pehmeks, aitab takso: 1200 / 1700 / 15444 / 1300 / 1242 / 433 3833.

Rongide graafiku leiad SIIT.

Bussiga

Viljandi-Tallinna liinil liiguvad bussid vahemikus 6:00 – 19:00 umbes iga tunni aja tagant. Pileti hinnad on 7 € – 10 €. Viljandi-Tartu liinil liiguvad bussid vahemikus 6:25 – 20.25 umbes iga tunni aja tagant. Pileti hinnad on keskmiselt 5 €. Viljandi-Pärnu liinil liiguvad bussid vahemikus 6:55 – 18:40 umbes iga tunni aja tagant. Pileti hinnad on keskmiselt 5 €. Põhiliinidele lisavad bussifirmad festivali ajaks ka lisareise, et kõik huvilised mugavalt folkima ja koju jõuaksid.

Pärimusmuusika Aidani kõnnib bussijaamast otsejoones 10 minutiga. Linnaliinid liiguvad varahommikust hilisõhtuni üle linna.

Vaata bussiaegu SIIT ja linnaliinide liikumist SIIT.

Autoga

Viljandi tänavad on kitsad ja parkimiskohti napib, enda ja teiste huvides soovitatakse auto koju jätta. Kui autoga liiklemine on ikkagi hädavajalik, siis teadmiseks, et parkimine on Viljandi linnas tasuta ja suurem tõenäosus parkimiskoht leida on festivali alast kaugemates parklates.

Urmas Saard