Kuulutati välja riimkroonika konkurss

Otepää Kultuurikeskused kuulutas välja Otepää valla riimkroonika kirjutamise konkursi. Konkurss kestab kuni 3. märtsini 2019.

Fotomeenutus juunikuisest Otepääst. Foto Urmas Saard
Fotomeenutus juunikuisest Otepääst. Foto: Urmas Saard

[pullquote]korraldamiseks on andnud inspiratsiooni Oskar Kruus oma samanimelise luuleteosega ning iga-aastane Otepää valla jõuluvanade kokkutulek[/pullquote]Otepää Kultuurikeskused loomejuht Merilin Kirbits ütles, et konkursi eesmärgiks on innustada inimesi rohkem ennast väljendama ning neid ümbritseva elu-olu kohta arvamust avaldama. Lisaks jäädvustatakse sellega ka Otepää valla ajalugu.

„Konkursi korraldamiseks on andnud inspiratsiooni Oskar Kruus oma samanimelise luuleteosega ning iga-aastane Otepää valla jõuluvanade kokkutulek, kus lauldakse vanal heal viisil eelmise aasta põletavatel teemadel,“ selgitas Merilin Kirbits. „Riimkroonika sisuks peakski olema ümbritseva elu-olu kajastus, kirjutaja jaoks olulised teemad, nende positiivsed ja negatiivsed küljed.“

Iga autor võib esitada rohkem kui ühe luuletuse. Konkursil puudub vanusepiirang. Laekunud tööde hulgast valib žürii välja kolm paremat ning antakse hulgaliselt eriauhindu.

Luuletused tuleb saata e-postile kultuurikeskused@otepaa.ee või tuua Otepää, Sangaste, Nõuni või Puka Kultuurimajja või pista antud maja postkasti. Oma töö juurde tuleb lisada nimi, vanus ning kontaktandmed.

Luuletusi saab konkursile saata kuni 3. märtsini 2019. Konkursi tulemused kuulutatakse välja ja parimad tööd loetakse ette 15. märtsil Otepää Kultuurikeskuses vaikse muusika õhtul.