Pärnu seenioride vabaajamess algas ühislaulmisega

Pärnu kaubanduskeskuses Kaubamajakas toimus täna kolmas seenioride vabaajamess, mis algas teleajakirjanik Reet Linna eeslaulmisel ühislauluga “Mööda teed, mis on kividega kaetud…”.

Pärnu seenioride kolmas vabaajamess. Foto Urmas Saard
Pärnu seenioride kolmas vabaajamess. Foto: Urmas Saard

[pullquote]TÜ Pärnu kolledži Väärikate ülikool tutvustas messil oma õpiprogrammi.[/pullquote]Laulude ja tantsudega jätkati terve päeva. Esinesid naiskoorid Lauluring ja Eluring, naisansambel Kadri ja 15. veebruaril kolmekümneseks saav segaansambel Maarjahein. Laulis ja tantsis folklooriselts Mesilane. Musitseerisid Raeküla Vanakooli keskuse tantsuansambel Metsatuka Muusikud, Vana-Pärnu pillirühm Karmoškasemud. Solistina esines Maidu Maamees ja väga paljud teised.

Lisaks meelelahutuslikele elamustele kuulati loenguid. Dementsusest rääkis Mari Rull, Dementsuse Kompetentsikeskuse integreeritud teenus- ja sotsiaalhoolekande fookusvaldkondade juht. Inkotoa miniloenguga küsiti “Kas ka Sina oled saanud diagnoosi “Vaata passi!”” Lahe Kinnisvara jagas nõuandeid “Kuidas kinnisvaraga mitte petta saada”.

Dr Riina Raudsik pidas loengu teemal “Tagasi tervise juurde”. Äsja ilmus Raudsikul kuues raamat, kus räägitakse läbi vanarahva tarkuste lahti inimeste iidseid tarkusi tervise kohta. Krooniliste haiguste arv kogu maailmas kasvab ja edasiliikumine ravimite najal ei vii kedagi tervisele lähemale. Miks see nii on ja mida saab inimene ise teha, et terveneda või püsida terve? Kuidas ühendada lääne meditsiin ning nn alternatiivmeditsiin nii, et tulemuseks oleks tervem inimene? 41 aastat arstina töötanud Raudsik on tänaseks meditsiinisüsteemist lahkunud, et pidada loenguid ja aidata nõustamise abil inimestel aru saada keha toimimise alustest, et võtta ette teekond tervenemisele.

Geenivaramu pakkus võimalust hakata geenidoonoriks ja loovutada vereproovi.

Koidukuma & Tulinahk töötoas toimus naturaalsetest kristallidest käevõrude, mala-keede ja kaelaehete valmistamine.

TÜ Pärnu kolledži Väärikate ülikool tutvustas messil oma õpiprogrammi.

Urmas Saard

Samal teemal:

Olga Muraškina, Maarjahein ansamblivanem, tutvustab lauljate pildialbumit. Foto Urmas Saard

 

 

 

Kolmekümnene Maarjahein