Töötukassa tunnustas Metsä Woodi kasevineeritehast Pärnumaa 2018. aasta tööandja tiitliga

Töötukassa tunnustas täna parimaid koostööpartnereid ja tööandjaid. Pärnumaa 2018. aasta tööandja tiitel anti Metsä Woodi Pärnu vineeritehasele. Mullu augustis ametlikult tööd alustanud tehases töötab aasta lõpu seisuga juba enam kui 100 töötajat. Täisvõimsusel tööle hakates saab Pärnu tehases tööd umbes 200 inimest.

Metsä Woodi Pärnu tehase personalijuht Merite Liidemaa-Pärn ja tehasejuht Kaarel Tali Töötukassa tänukirja ja meenega
Metsä Woodi Pärnu tehase personalijuht Merite Liidemaa-Pärn ja tehasejuht Kaarel Tali Töötukassa tänukirja ja meenega

[pullquote]Pärnu tehase täisvõimsus on plaanis saavutada 2020. aastaks ja selleks on vaja värvata veel ligi 100 töötajat.[/pullquote]“Kaks aastat tagasi tulid Metsä Woodi esindajad Töötukassasse jutuga, et järgmiste aastate jooksul vajab Pärnusse tulev ettevõte endale 200 töötajat. Tänaseks on Metsä Wood värvanud Pärnus tööle umbes 100 inimest. Lisaks on kasutatud ka programmi tööta ja õpi võimalusi ning töötajad on läbinud töötukassa toel koolitusi. Metsä Wood on Töötukassale silmapaistev partner, keda iseloomustab oma töötajatest hoolimine, nad teevad kõik selleks, et nende juures on hea töötada. Metsä Woodi tulek Pärnusse on kindlasti väga oluline kogu Pärnumaale, sest lisandunud on palju väärt töökohti,” ütles Eesti Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets.

„On suur au saada Töötukassalt see tunnustav tiitel: oleme aasta jooksul palganud üle 100 töötaja ning see on olnud väga kiire, töörohke ja põnev aeg. Töötukassa tugi ja kogemused on meile palju abiks olnud. Usume, et hea koostöö jätkub ka edaspidi, sest palkame tehasesse järk-järgult töötajaid juurde,“ ütles Pärnu tehase personalijuht Merite Liidemaa-Pärn.

Metsä Woodi Pärnu tehases valmistatakse kasevineeri, mida kasutatakse peamiselt ehitus- ja transporditööstuses. Tehase tootmisvõimsus on 50 000 kuupmeetrit aastas, mis tähendab 30 000 kuupmeetri lisandumist Metsä Woodi kogu tootmisvõimsusele.

Metsä Woodi Pärnu tehas.
Metsä Woodi Pärnu tehas

„Pakume kõigile tööletulijatele põhjalikku koolitust, mis annab võimaluse töötada tehase erinevatel liinidel,“ kõneles Merite Liidemaa-Pärn. „Metsä tehasesse tööle tulijatelt ei oodata seetõttu ka varasemat kogemust tööstusest. Pigem on tähtis huvi valdkonna vastu, valmisolek meeskonnatööks ning võimalus töötada vahetustega.“ Uues tehasehoones on tagatud töötajate turvalisus. Töötajaskonna päralt on tänapäevased olme- ja puhkeruumid.

Pärnu tehases kasutatav tooraine kasespoon valmistatakse Kesk-Soomes Äänekoskis. Seda valmistatakse Soome päritolu puidust, mida hangitakse peamiselt Metsä Grupi omanikele kuuluvatest metsadest. Äänekoski spooni- ja Pärnu kasevineeritehas moodustavad terviku, mille mõlemad osad peavad koos sujuvalt toimima. Pärnu tehase täisvõimsus on plaanis saavutada 2020. aastaks ja selleks on vaja värvata veel ligi 100 töötajat.

Pärnu tehase ehitus algas 2017. aasta aprillis ning see valmis 2018. aasta kevadel. Tehase ehitas kohalik ettevõte Nordecon AS. Tootmistegevus tehases algas ametlikult 27. augustil. Tehase olulisemad seadmed tarnisid Soome ettevõtted Raute Oyj ja Pinomatic Oy.

Samal teemal:

Metsä Woodi Pärnu vineeritehases lõigati linti Foto Urmas Saard

 

 

 

Pärnu vineeritehase toodang läheb laia maailma

Metsä Woodi tehas Pärnus Foto Maris Tomba

 

 

 

Nordeconil valmis Pärnus Metsä Woodi tehase ehitus