Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

august 2018
E T K N R L P
« juuli   sept »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Raekülasse tuleb tänavafestival

„Raeküla rahvas pole just väga harjunud tänavate sulgemisega, aga loodan, et kõik sujub siiski kenasti,” ütles Raeküla Vanakooli Keskuse juhataja Piia Karro-Selg „Tänavafestivali Augustijäljed Raekülas” tutvustamise hakatuseks.

Lembitu tänava ääres asuv Raeküla Vanakooli Keskus Foto Urmas Saard

Lembitu tänava ääres asuv Raeküla Vanakooli Keskus. Foto: Urmas Saard

Näiteks oodatakse kuulama imeilusat kontserti flöödil, mille esitab jaapanlanna Mizuki Shindo

Pärnu Raeküla linnaosas hakkavad augustijäljed meeleolu looma 10. augusti õhtupoolikul, täpsemalt kell 18.00. Kui lusti jätkub, siis lõpeb festival alles laupäeva varajaste hommiktundideni kestva tantsumaratoniga.

„Varem on Vanakooli keskus mõnel aastal osalenud Pärnu kesklinnas korraldatud tänavafestivalil Augustiunetus. Nüüd teeme mõneti sarnast festivali Augustiunetusel kogetu põhjal esmakordselt oma linnaosas. Loomulikult tuleb ära märkida, et teisedki linnaosad on meile head eeskuju näidanud. Kuid peamiselt oleme siiski innustunud oma mahuka projekti „Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?“ korraldamisest,” rääkis Piia. „Kuidas siis ikka Raeküla ilma tänavafestivalita saab jätkata, kui kõik teised juba nõnda edumeelsed on olnud!”

Tänavafestivali Augustijäljed Raekülas toimumise ajal suletud tänavad ja liikluse skeem

“Tänavafestivali Augustijäljed Raekülas” toimumise ajal suletud tänavad ja liikluse skeem. Suurenda pildile klikkides.

Raeküla kogukonnasündmus hõivab Lembitu ja Käo tänavad. Reede õhtuks suletakse Lembitu tänav autodele Riia maanteest Sulevini ja Käo tänav Lennukist Tarvani. Suletud tänavatel võtavad kohad sisse taaskasutuse kaubaga kauplejad ja käsitöömeistrid. Lapsed saavad ühes oma vanematega käelist tegevust proovida. Tänava- ja koduaiakohvikute pidajad pakuvad omaloomingulisi maitseelamusi.

Särtsu lisavad Piia sõnul mitmekesine kultuurikava ja sportlikud tegevused, aga ka mõttetalgud. Kultuurikavaga tullakse kolmele lavale, mis asuvad Vanakooli õuel, Lembitu ja Käo tänaval. Näiteks oodatakse kuulama imeilusat kontserti flöödil, mille esitab jaapanlanna Mizuki Shindo. Kontsert algab kell 19.00 jaapani aias (Lennuki 4). Sportlik meelelahutus leiab aset Raeküla staadionil, kus jalgpalliklubi Poseidon noored viivad läbi mitmeid põnevaid tegevusi. Mõttetalgud võimaldavad kaasa rääkida Pärnumaa Omavalitsusliidu aruteludes ja saab rohkem teavitust projekti „Kes need jäljed siia jättis, kes neid jälgi mööda käis?“ kohta.

Tänavatel kestab tegevus neli tundi. Õhtul kella kümnest koondub edasine meelelahutuslik kava vanakooli hoonesse ja hoovile. Festivali tantsumaratoni algatuse toob keskuse suurde saali tantsurühm Kelmikad Mannikesed, kes said idee Lätist. Tantsuks esitavad pilli- ja laululugusid oma kandi ansamblid Metsatuka Muusikud ja Rotiküla Vanamehed, külalisesinejana tuleb kohale ansambel Hark Tõstamaalt. Muusika tehakse kuuldavaks ka keskuse õuel, kus saab samuti tantsida. Pidu kestab kella kolmeni. Külastajatele tuleb pidu kätte täiesti tasuta.

Samas peavad müüjad siiski pisut kohatasu maksma. Tänava- ja kodukohvikute kohatasu on väljapool koduaeda või -õue 10, käsitöö müüjate kohatasu 20, teise ringi kauba kohatasu 5 ja laste kauplemisala kohatasu 2 eurot. Kui maksulise koha kasutajatel on võimalik toetada korraldatavate võistluste auhinnalauda, siis saab koha maksumusest -50% allahindlust.

Registreerimisankeedid leiab Facebooki lehelt „Tänavafestival AUGUSTIjäljed Raekülas” ja Raeküla Vanakooli Keskuse kodulehelt.

Urmas Saard

Comments are closed.