Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

mai 2018
E T K N R L P
« apr   juuni »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Piltuudis Sindi sünnipäeva peost seltsimajas

Sindi linna 80. sünnipäeva mitmekülgne tähistamine lõppes kontserdi ja tordi söömisega Sindi seltsimajas.

Sindi linna juubeliõhtul koguneti seltsimajja Foto Urmas Saard

Sindi linna juubeliõhtul koguneti seltsimajja. Foto: Urmas Saard

Kõik seltsimaja kohad olid hõivatud ja osa inimesi istusid ka rõdul. Esimene tervitaja ja õhtujuht oli Tori valla kultuurinõunik Mart Tõnismäe, kes kinkis saali sisenedes juhuslikul valikul pidupäevalistele lilli. Sintlasi ja külalisi tervitas abivallavanem Priit Ruut. Aukohal olid endised linnapead Viivi Palmissaar ja Marko Šorin. Võinuks olla rohkemgi, aga erinevatel põhjustel jäid teised tulemata. Palmissaarele ja Šorinile kingiti Kaur Kasemaa pildiraamat „Sindi eile ja täna“ ning lillekimbu. Mõlemad rääkisid killukesi minevikust.

Kontsertosas esinesid Kaunimate Aastate Vennaskonnast kolm meest. Toomas Lunge, Andres Dvinjaninovi ja Hannes Kaljujärve musitseerimised vaheldusid sõnaliste vaimukustega, mis jutustasid läbilõikena erinevatest aegadest pea viimase saja aasta kestel. Meeste endi kodukandi mälu ulatus aukartust äratavasse kaugesse aega ega olnud võrreldav Sindi linna 80-aastase ajalooga. Peenelt esitatud nali pakkus lusti ja elevust kontserdi lõpuni.

Kolmiku seljataga vaheldusid suurel ekraanil pildid Sindi linnast ja selle elanike tegevusest. Kohati, küll juhuse tahtel, kattus mõnigi fraas pildil nähtuga, vähemalt kujundlikultki. Fotod valis Šorin ja mõnigi pilt võis olla suurele avalikkusele nähtav lausa esmakordselt. Mehed lõpetasid oma esinemise suure paugu ja värviliste helveste langemisega.

Kõrvalolevas väikeses saalis ootas rahvast Alla Metsmaa valmistatud 30 kg tort, mida kaunistasid samuti Šorini valitud ajaloolised fotod Sindi linnast. Torti lõikasid kolmekesi nuga hoides Šorin , Palmissaar ja Ruut. Tordi söömise ajal palus Tõnismäe hetkeks kõigi tähelepanu ja kinkis Kauri emale suure lillekimbu tänuks tubli poja kasvatamise eest. Õhtu jätkus pillimehe mängu rütmis seltskonna tantsudega. Kitarri saatel laulis Marek Kukk.

Urmas Saard

Samal teemal:

Saepuru Sass (Lauri Nebel) ja Vinkli Aadu (Elmar Trink) Sindi laadal Foto Helen Parmen

 

 

 

Sindi juubelipäeva esimene pool keskendus laadaplatsile

Helen Mihkelson, Janne Soosalu, Jüri puust ja Jana Malõh on kõik tammeistikud välja jaganud, jäänud on ükskens viimane Otti ootav istik Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindist algas üleriigiline tammeparkide rajamine (suur pildigalerii)

Anette Pattik Paikuse Lions klubi abilistega Foto Urmas Saard

 

 

 

Anette Pattik vahetusõpilasena Inglismaale

Triin Lillemets avab Sindi linnaraamatukogus oma fotonäitust Foto Urmas Saard

 

 

 

Triin Lillemets kutsub peatuma, vaatama, kuulatama

Kaur Kasemaa ja Heidi Vellend näituse avamisel Sindi muuseumis Foto Helen Parmen

 

 

 

Kaur: paari päeva pärast olid mul juba kõik raamatud müüdud

Comments are closed.