Ilme Prenge abiga meenutati Sindi Rocki ajalugu ja kõneldi eelseisvast

Täna ennelõunal kohtusid Sindi Rocki turundusjuht Carine Isand ja teised rocki sõbrad Sindi seltsimajas Ilme Prengega, kes näitas vanu fotosid ja videosalvestusi aastatest 1999 ja 1998.

Teksti on parandatud vastavalt allikandmete ilmsiks tulemisele: kell 18:30

Sindi Rocki logo suurel stendil Foto Urmas Saard
Sindi Rocki logo suurel stendil. Foto: Urmas Saard

Ilme Prenge on koos oma abikaasa Valdur Prengega esinenud Sindi Rockil 1999. aastal Vibro 4 koosseisus. Ilme varalahkunud abikaasa esines ka esimesel Sindi Rockil 1969. aastal. Siis peeti festivali kahel päeval ja lavalaudasid tallasid neli bändi: Vibro, Jüngrid, Viking ja FIX.

Carine Isand soovib seltsimajas vaadatud videosalvestisi kasutada selleks, et juba lähipäevil monteerida kokku ülevaatlik videoklipp varajasematel aastatel toimunust. Videot saab näha Facebooki Sindi Rocki seinal. Küllap pakub see vanematele inimestele meeldivaid meenutusi ja nooremale põlvkonnale ootamatuid avastusi. Näiteks näha, et ETV Pärnumaa operaator Verner Vilgas on kunagi samuti rokkinud, et 1998. laienes Sindi Rock ka Pärnu Valliköääru või saada teada midagi muud huvitavat.

Sindi Rock on Eesti muusikamaastikul omanäoline nähtus, mida innukad Sindi inimesed pea pool sajandit järjepanu elus hoidnud. Seltsimaja vestibüülis keris seltsimaja juhataja Anneli Uustalu lahti aastaid tagasi valmistatud suure Sindi Rocki logo, mõõtmetega umbes 1,5  X 3 meetrit.  Toivo Pulk mäletab, et logo kujundas arvatavalt üheksakümnendate lõpul tolleaegne seltsimaja töötaja Helve Huttunen. Ilmel on hästi teada fotode autor, kelle pilte ta näitas. Vaadatud fotod on tehtud Ants Liiguse poolt, kes mitmel korral pälvinud Eesti Ajalehtede Liidu preemia nii parima uudis- kui olemusfoto eest.

Tänavu kohtuvad Sindi lauluväljakul uute esinejate kõrval ka vanad tegijad. Legendaarse Syriuse mehed jagavad lava noorte rokkaritega. „Musitseerivad meloodilist ja tumedat alternatiivrocki viljelev DND, thrash metalit müristav Tankist,  jõulist groove metalit esindav Intact ja vanakooli pungi sugemetega rockmuusikat mängiv Empty Mind,“ tutvustas laupäeval aset leidva muusikasündmuse kava Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriöö nõunik Mart Tõnismäe, kes on tänavuse Sindi Rocki peamine eestvedaja.

Peaesineja Metsatöll tutvustamist ei vaja. Ansamblil on seitse albumit, müüdud enam kui 70 000 plaati, selja taga üle poole tuhande kontserdi Euroopas ja Põhja-Ameerikas.

Elmu Sadulsepp teeb ülevaate rocki ajaloost, vestab põnevaid lugusid ja pööritab vingeid rocki plaate.

Carine Isand tuletas meelde, et Facebookis jagatakse oma sõpradele neli korda neli tasuta pääset Sindi Rockile. Piletiloosis osalemiseks pane Sindi Rock’i lehele like / meeldib; jaga Sindi Rock 2017 üritust avalikult oma seinal; märgi siinse postituse kommentaariumisse kolme sõbra nimed, kellega koos sooviksid festivalile tulla. Õnnelikud võitjad selguvad 24. augusti õhtuks. Samuti soovitab ta jälgida instagrammi.

Urmas Saard

Samal teemal:

Kristel Kallau maalib Sindi laululava seinale nahkhiirt Foto Urmas Saard

 

 

 

Nahkhiired tervitavad Sindi Rocki

Mirko Reiman, Sindi abilinnapea Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi Rocki ettevalmistused linna laululaval