Sindi hoovimüügi päev kordub sügisel

25. juulil uudist muudetud ja täiendatud

Täna hommikul toimus Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõuniku Mart Tõnismäe kabinetis töökoosolek, mis võttis kokku läinud nädalavahetusel, 22. ja 23. juulil aset leidnud hoovimüügi päevade korralduse head ja parandamist nõudvad küljed.

Sirje Soovik kirjutab loteriigia võidetud raamatusse pühenduse, et linnavalitsuse kingitus ühele osalejale tema kodus pidulikult üle anda Foto Urmas Saard
Sirje Soovik kirjutab loteriigia võidetud raamatusse pühenduse, et linnavalitsuse kingitus ühele osalejale tema kodus pidulikult üle anda. Foto: Urmas Saard

Hoovimüügil osalenute asukohtade päris täpne arv jäi lahtiseks, aga kindlasti oli neid tublisti üle paarikümne. Selgus, et lisaks eelnevale registreerimisele linnavalitsuses otsustasid oma koduõued külalistele avada veel mõned viimase hetke liitujad. Kuigi eelteavitust tehti eelnevalt piisavalt palju, jätkus ikkagi küllalt palju inimesi, kes alles hoovimüügi toimumise ajal avastasid rõõmsa üllatusena, et taas on Sindis midagi uudset teoksil.

Tõnismäe tunnistas viga, et registreerimise teatele polnud lisatud viimast kuupäeva, et kõik osalejad oleksid jõudnud ka eelteavitavale lehele, millel asuval linna kaardil hoovimüügi asukohad märgitud. Kuid vaatamata sellele pole veel saadud mitte ühtegi negatiivse sisuga tagasisidet. Kepikõnni järel linnavalitsuse postkasti postitatud postkaardile kirjutasid mõned teekonna läbijad ka oma hinnangu, mis andis kinnitust, et aeti õiget asja. Näiteks Siret Kukk julgustas kindlasti samaga jätkama. Ka hoovimüüjad palusid linnavalitsust tunnustada. Eriti tänulik oli Liivia Enn Raba tänavalt, aga ka mitmed teised.

Laupäeva keskpäeval läksid raekoja juurest 15 kepikõndijat Sirje Soovikuga hoovimüügi asukohtasid läbima. Teekonnal liitus seltskonnaga veel hulga inimesi. Linda Meier on 91-aastane, aga vaatamata kõrgele eale külastas ta kepikõnnil seitset hoovimüüki. Teekonna pikkuseks võis olla arvatavalt 3,5 kilomeetrit. Postkaartide arvestuse kohaselt osales kahel päeval kokku 65 keppidega ja ilma keppideta kõndijat. Esimesel päeval oli rohkem osalejaid ja järgmisel päeval veidi vähem, aga pühapäeval võis märgata oluliselt suuremat noorte osakaalu.

[pullquote]Registreerimise lõpptärmin sügisesele hoovimüügile on 28. september.[/pullquote]Auhindade loosimisel oli fortuunana abiks Sirje Sooviku lapselaps Rosa. Peaauhinna, Sindi linna fliisi, võitis loosi valikul Janne Koppel Vana-Pärnust. Kepikõnnil osalenud, kes pühapäeval ei saanud loositud auhindu kätte, neile toimetab Soovik isiklikult meened koju kätte, ka Pärnusse.

Väljapoolt Sindit oli Eesti piires kaugeim osaleja Valgast. Kuid osaleti ka väljapoolt Eestit, näiteks Lapimaalt. Väljapoolt Sindit hoovimüüki külastanud inimesed üllatusid Sindi kauni looduse, parkide rohkuse ja koduaedade ilu vaatest.

Arvestades paljude sooviga korraldada sarnane ettevõtmine ka sügisel, ei jäänud linnavalitsus pikalt selle otstarbekuse üle arutlema ja otsustati algatust korrata tänavu 7. oktoobril. Kuupäev valiti sintlaste ettepanekul kuu algusesse, kuna siis on enamik inimesi juba pensioni või palga kätte saanud. Registreerimise lõpptärmin sügisesele hoovimüügile on 28. september. Abilistena on teretulnud vabatahtlikud, kellest oleks päeva kordaminekuks palju kasu.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi hoovimüügi päevade esimene päev Foto Urmas Saard

 

 

 

Päev Sindi hoovimüügi päeval

Sindi hoovimüügi päevadeks ollakse valmis Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi esimesed hoovimüügipäevad juba käesoleval nädalavahetusel

Sirje Soovik ja Mart Tõnismäe peavad nõu kepikõnni ettevalmistamise asjus Foto Urmas Saard

 

 

 

Sindi hoovimüügi päevade ettevalmistused täies hoos

Sindi hoovimüük Foto Urmas Saard

 

 

 

Hoovimüük ehk kirbuturg otse sintlaste kodudes