Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

jaanuar 2017
E T K N R L P
« dets   veebr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Sindi heategevuslik kontsert „Igal lapsel oma pill“

MTÜ Sindi Lasteka pere andis teada, et nende meeskond võtab aktiivsetest tegevustest puhkuse, aga soovis tänada kõiki oma toetajaid ja sõpru toreda kontserdiga.

Margit Toodu, MTÜ Sindi Lastekas juhataja Foto Urmas Saard

Margit Toodu, MTÜ Sindi Lastekas juhataja. Foto: Urmas Saard

Täna korraldas Sindi lastekas koostöös Karl Rammi nimelise Sindi muusikakooliga Sindi seltsimajas heategevusliku kontserdi „Igal lapsel oma pill“. Suurde saali sisenejad ei pääsenud mööda eesruumis olevast pikast müügiletist ilma seda märkamata. Vähem märgatavaks jäi tilluke korjanduskarp, aga vaatamata sellele jätkus ikkagi küllaga annetajaid. Lasteka liikmed Sindi lasteaiast Reine Tänav, õppealajuhataja ning Liina Müür, majandusjuhataja, kutsusid inimesi ostma. Tänav ütles, et kõik lasteka toimekad inimesed olid küpsetanud ja erinevaid võileibu valmistanud, mille müügist saadud raha annetati samuti heategevuseks.

Lasteka juhataja Margit Toodu rääkis, et 2011. aasta mais asutatud kodanikeühendus on üle viie aasta järjepidevalt heategevusega tegelenud. Sindi inimestele polnudki vaja pikalt meenutada, mida kõike on tehtud. Lastekaitsepäeva sisustamine, talgute korraldamised või advendiaja tähistamine on paljudest tegemistest vaid üksikud näited.

Täpselt kolm aastat tagasi (2014. a 21. jaanuaril) kinkis Sindi lastekas jõulumüügist saadud tulu eest Sindi muusikakoolile kaks kitarri. Nüüd taheti edukat ettevõtmist korrata ja avatud heategevusliku kohviku tulu läheb Sindi muusikakoolile pillide soetamiseks.

Kontsert oli tänutäheks lasteka toimekale perele ja kõigile annetajatele. Esinesid Sindi muusikakooli õpilased ja külalisesinejad Torist. Kontsertkava alguses astus Toodu lavale ja rääkis inimestest, kes on tundnud vajadust midagi oma kogukonnale anda. „Lastekas tõmbab joone alla oma aktiivsele tegevusele, aga tahame viimast korda kinkida veel midagi ilusat.“ Kaaslaseid ja toetajaid tänades ei suutnud Toodu varjata pisaraid, mis otsisid tänulikult pulbitsevas hingesügavuses väljapääsu. Meeleliigutusest ei jäänud puudutamata vist mitte keegi.

Muusikakooli direktor Merike Teppan-Kolk ütles kontserdi lõppedes tänusõnu jagades: „Kui leidub inimesi, kes tahavad midagi koos teha, siis ettevõetavad asjad ka õnnestuvad. Tänane ettevõtmine Sindi seltsimajas on sellest üks suurepärane näide.“

Urmas Saard

Comments are closed.