Uhla-Rotiküla elamusjooks toob võistlema vähemalt sadakond osalejat

Laupäeva keskpäeval antakse esimesele Uhla-Rotiküla elamusjooksule start Uulu staadionilt, millele järgneb 10,4 kilomeetri pikkune jooks ja finišeerumine Pärnus Raeküla staadionil.

Uhla-Rotiküla teekonna läbijad ületavad Uulu kanali purret Foto Urmas Saard
Uhla-Rotiküla teekonna läbijad ületavad Uulu kanali purret. Foto: Urmas Saard

Lisaks jooksjatele on registreerunud ka kõndijaid või matkajaid. Raekülas korraldatakse ka lastejooksu. Samuti osaleb vähemalt kaks teatejooksu meeskonda: Bestri pood ja Kolm Paksu. Ühtekokku on registreerunuid sajakonna ümber.

Jooksjate nimekirjas on tuntud nimede hulgas meestest Enn Hallik, Urmas Hallik, Andrus Veerpalu, Jüri Jaanson, Andres Metsoja, Jüri Leesmäe. Pärnumaa Spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson ütles, et nimetamist väärivad ka mitmed naised. „Näiteks Irja Bernard, kes on aktiivselt Jaansoni jooksudel osalenud ja sageli autasusid noppinud. Sauga vallavolikogu esimees Kandela Õun on omavalitsuste vahelises juhtide jõukatsumises olnud pidevalt esimese kolme seas või päris esimene. Samuti on Jõulumäe suusatreener Anu Taveter oma vanuse klassis alati tublilt võistelnud. Tiina Pärn on pannud enda nime kõndijate ja matkajate nimestikus kirja. Ta on juhatuse liige firmas Kinhor OÜ, kes sponsoreerib meie jooksu,“ tutvustas Pärnumaa Spordiliidu pikaaegne juht naisi. Vestluse ajal ütles Kustasson, et lisab ka enda nime jooksjate nimekirja.

Uurisin, kes võiks kogemustega spordijuhi arvates olla Uhla-Rotiküla elamusjooksu esimene lõpetaja? Kustassoni hinnangul on jooksmas mitmeid võimalikke favoriite. Siiski pidas ta üsna tõenäoliseks kahekordse suusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu esimeseks tulekut. „Veerpalu näib praegu heas vormis olevat, aga arvatavasti peab ta kõvasti rebima Martin Tarkpea kõrval, kes võib samuti üks võimalikest favoriitidest olla.“ Samas ei välista ta ka mitmeid alguses nimetatud nimesid, kes kõik on näidanud ennast heast küljest.

Raeküla Vanakooli Keskuse juhataja Piia Karro Selg tuletas meelde, et kell 11 väljub buss sõita soovijatega Raeküla staadioni juurest stardipaika.

Urmas Saard

Samal teemal:

Peakohtunik Priit Neeme ja spordiajakirjanik Enn Hallik Foto Urmas Saard

 

 

 

Uhla-Rotiküla elamusjooks on kingitus riigi sajandaks juubeliks