XIV Leo Kreinini mälestusvõistluse rändkarikas läks Lätti

Täna toimusid Paikuse spordikeskuses XIV Leo Kreinini mälestusvõistlused kreeka-rooma ja naistemaadluses. Traditsiooniliselt läheb rändkarikas 130 kg kehakaalu parimale, kelleks sedakorda oli Liepaja maadleja Uldis Glazins.

Kauri Mitt, Tiia-Triin Tomson, Polina Sahno Foto Urmas Saard
Kauri Mitt, Tiia-Triin Tomson, Polina Sahno. Foto: Urmas Saard

Tänavu sügisel tuli maadlusmatile 124 võistlejat Eestist, Lätist, Leedust. Muidugi oli sarnaselt eelmistele aastatele seegi kord arvukalt maadlejaid Pärnu maadlusklubist Leo, kes on mälestusvõistluse peakorraldaja.

Neidude vanusegrupis 2000 ja nooremad ning kehakaalus 44 kg jäi MK Leo maadleja Tiia-Triin Tomson SK Tapa vastase Polina Sahno paremusele küll alla, aga võitles siiski sitkelt. Samal võistlusel maadles Tiia-Triin Tomson möödunud sügisel neidude 40 kg kategoorias ja autasustamisel astus siis pjedestaali kõige kõrgemale astmele.

Noormeeste vanusegrupis 2002 ja hiljem sündinute kehakaalus 22 kg oli võidukas Markkus Maripuu MK Leost.

Põnev oli jälgida ka MK Leo vendade Randel ja Raimond Uibo võitluslikku vaimu, sest alles eelmisel kuul osalesid noormehed Turus Kalle Mäkineni XXXII mälestusvõistlustel kreeka-rooma maadluses. Pärnu Postimees kirjutas, et Raimond võitis 42 kg kaalus esimese vastase juba esimese minuti lõpus seljaga, tehes eelnevalt soomlasele nii “peeglit” kui ülerinnaheidet. Teises matšis pani ta samuti avaminuti lõppedes selja peale Abergi klubi poisi ja esikoht oligi käes. Täna tal nii hästi ei õnnestunud ja pidi samas kaalus leppima 7. kohaga.

Hannes Käärik, Uldis Glazins, Kevin Mihhailov Foto Urmas Saard
Hannes Käärik, Uldis Glazins, Kevin Mihhailov. Foto: Urmas Saard

Vastupidiselt oma vennale soosis tänane päev Randel Uibot, kes saavutas kehakaalus 76 kg pjedestaali kõrgeima koha. Meenutuseks, et temal ei läinud Turus sama hästi kui vennal Raimondil.

Kahtlematult väärivad MK Leo sportlastest veel ära märkimist Rasmus Tõnismäe, Martin Timberg, Madis Oro, Janno Lampp, samuti treenerid Kauri Mitt ja Argo Mitt, keda samuti põnevusega võistlusmatil võis näha.

Iga kord antakse Leo Kreinini mälestusvõistlustel rändkarikas aastaks hoiule 130 kg kehakaaluga parimale maadlejale. Tänavu läks karikas Eestist välja lõunanaabrite juurde, sest võitjaks osutus Uldis Glazins Liepajast. Teiseks jäi Lapiti maadleja Hannes Käärik ja kolmandaks Kevin Mihhailov, Tartumaa ML. Lapiti oli ka möödunud aastal tubli. Mäletatavasti võitis mullu rändkarika Lapiti mees Evo Richard Lode.

 

Urmas Saard