Lastefond kogub niihea.ee abiga raha raskelt haigeid lapselapsi kasvatava vanaema toetuseks

Täna, 22. detsembril algas sooduspakkumiste ostukeskkonnas niihea.ee annetuskampaania, mille raames on võimalik heategevusliku vautšeri soetamisega toetada üksinda kolme raskelt haiget lapselast kasvatava vanaema Heldilat.

Heategevuslik vautšer maksab 2 eurot ning seda saab soetada kuni 31. detsembrini. Kogu kampaania käigus kogutud annetussumma suunab SA TÜ Kliinikumi Lastefond vanaema Heldila kasvatada olevate lapselaste toetuseks.

81-aastane Heldila on oma elus pidanud palju üle elama, olles lühikese aja jooksul pidanud matma kolm lähedast inimest: poja, mehe ning pojapoja naise. Seitse aastat tagasi surnud pojast jäid maha kolm last: Helina (11), Janek (18) ja Siim (17). Kuna laste ema maadleb alkoholismiga, siis on tänaseks temalt vanemlikud õigused ära võetud ning lapsed elavad Heldila järelevalve ja eestkoste all. Lisaks lapselastele aitab Heldila kasvatada ka oma pojapoja Jaanuse kahte last, kelle ema kaotas oma elu teist last sünnitades. Täna elabki Heldila majas koos kaks põlvkonda: ülakorrusel pojapoeg Jaanus koos oma kahe lapsega ning alumisel korrusel Heldila koos lapselastega.

Kahjuks aga on vanaema kasvatada jäänud lapselastel suured tervisemured: Helinal on diagnoositud mitteorgaaniline enurees ja une ärkveloleku häire ning obstruktiivne uneapnoe; Janek sattus pärast isa surma 7-aastasena ema hooletuse tagajärjel tugeva alajahtumise tõttu haiglasse, kus vaevu suudeti päästa lapse käed ja jalad ning millest tulenevalt on poisil hiljem olnud probleeme jalgadega ning tehtud ka operatsioon; Siim on raske puudega ning ei suuda iseseisvalt kõige lihtsamategi toimetustega hakkama saada.

Kuna perel on majanduslikult keeruline laste haigustest tulenevate lisaväljaminekutega toime tulla, on Lastefond neid sealjuures toetanud 2013. aasta algusest kattes igakuiselt lastelaste ravimi- ja transpordikulusid kuni 300 euro ulatuses.

Kui ka sina sooviksid kurva saatusega perekonda aidata, saad seda teha soetades aasta lõpuni heategevusliku vautšeri niihea.ee keskkonnast .

Lastefond ja sooduspakkumiste ostukeskkond niihea.ee viivad iga-aastast annetuskampaaniat läbi juba kuuendat korda. Varasemate ühiskampaaniatega on kogutud annetusi haruldase nahahaigusega Laura ja üliharuldase eluohtliku ainevahetushaigusega Albiina toetuseks. Viimastel kordadel on heade inimeste abiga sellisel viisil kogunenud 3000-4000 eurot.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.