Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

juuli 2014
E T K N R L P
« juuni   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Maanteemuuseum kutsub osa saama ühistranspordile pühendatud perepäevast

Sellel pühapäeval, 27. juulil tähistab Eesti Maanteemuuseum oma 14. sünnipäeva liiklusteemalise perepäevaga, mis tänavu räägib ühistranspordi kujunemisest ja käekäigust Eestis.

“Perepäeva teema on just kui meeldetuletus meile kõigile, kuidas on ühistranspordi areng toimunud, muutudes järjest mugavamaks. Kui algselt polnud vankris ja ka veoautos sõites isegi katust pea kohal, siis võrreldes tänapäevaga, saab bussis sõites vaadata televiisorist lemmikfilmi või surfata internetis,” selgitas maateemuuseumi liikluskasvatuse pedagoog Triinu Õispuu.

Sünnipäev on ikka see aeg, kus kutsutakse külalisi, ollakse koos sõprade ja tuttavatega ning tehakse midagi põnevat. Nii ka seekord – muuseum on endale külla kutsunud head koostööpartnerid, kelle kaasabil külastajatele nii mõndagi toredat pakkuda. “Sünnipäeval näitame külalistele rohkem bussiliikluse kui ühe ühistranspordi osa arengut. “Vanemate busside valik on muuseumil endal piisav, kuid luks – variantidega aitab hea sõber bussifirma Sebe, mis tutvustab tänapäeva bussisõidu kõiki mugavusi.” lisas Õispuu. “Lisaks räägib enda tegemistest ka aina enam populaarsust koguv elektritaksofirma Ermo.” 

Kuna tegu on samaaegselt ka liiklusteemalise üritusega, siis vastavaid teadmisi jagavad Tiina Kiik Lõuna Prefektuuri Põlva politseijaoskonnast ning Kai Kuuspalu Maanteeameti Lõuna regiooni liikluskasvatuse talitusest. Nende tegevusalas saab end proovile panna ja kindlasti mõne vajaliku asja ise ka valmis meisterdada.

Pere pisemaid rõõmustavad mitmed vahvad töötoad. Nii saab endale lasta maalida lõbusa pildi näole või käevarrele, nikerdada vigurõhupallist väikese meene või lüüa kaasa Eesti Põllumajandusmuuseumi trükiteemalises toimetamises. Sünnipäevaks sobiliku soengu teeb osav patsipunuja.

Maanteemuuseumi töötaja Kaja Kerneri juhendamisel toimub uhkes Saurer bussis ühislaulmine algusega 14.30. Laululehed jagatakse kohapeal välja ning viisid, mis üles võetakse, on kindlasti seotud teelolemise ja rändamisega.

Põneva tegevusena valmistatakse sünnipäevalapsele ehk maanteemuuseumile ka lõbus bussikujuline võileivatort. Selle tegemises võivad kaasa lüüa kõik soovijad ning loomulikult on võimalus see meistriteos ka ära süüa.

Üritus algab kell 13. Sissepääs muuseumipiletiga.

Comments are closed.