Ihtüoosihaigele Kaidole hakkab maja ehitama Seve Ehitus

SA TÜ Kliinikumi Lastefond valis ihtüoosi põdevale 8-aastasele Kaidole uue elamise ehitamise projekti partneriks sobivaima pakkumise teinud Seve Ehituse AS-i.

Kokku laekus Lastefondile majaehituseks kolm pakkumist, millest kvalifitseerusid kaks: Ritsu AS ja Seve Ehituse AS, kelle pakkumised sisaldasid täislahendust põhimõttel „võtmed kätte“. Kandideerida oli võimalik kõikidel ettevõtetel ning kuigi oodatud olid ka näiteks vooderdusega palkmajade pakkumised, siis neid ei laekunud.

Mõlema sõelale jäänud pakkumise näol on tegemist energiasäästliku puitkarkass-elementmajaga ning pakkumiste hinnaklass oli sama. Seve Ehituse kasuks otsustati, sest hinnapakkumise sisaldab ka teed (~80 m), kuuri, imbala, päikesepaneeli ning sisustust – köögimööblit, diivaneid, lampe jm. Samuti tuldi Lastefondile lahkesti vastu maja ruumilahenduse muutmisel.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar on veendunud, et Seve Ehituse AS-i näol saab olema asjatundliku koostööpartneriga, kes on südamega asja juures. „Leidsime nende pakkumise näol Kaidole parima lahenduse ning usun, et meie koostöö saab olema edukas.“

Lahendamata aga on veel tulevasele majale puurkaevu rajamine, mis projekti raames samuti täiendavalt tuleb ette võtta. „Siinkohal on kõik puurkaevude ehitusega seotud ettevõtted oodatud Lastefondiga ühendust võtma ja oma pakkumist tegema,“ räägib Saar. Lisaks plaanib Kaido vanaema fondi kaasabil esitada puurkaevu ehitamise taotluse ka kohalikule omavalitsusele hajaasustuse programmi 2014. aasta vooru raames.

Seve Ehituse hinnapakkumine majale tarnituna ja paigaldatuna oli koos käibemaksuga 80 670 eurot. Tegemist on ettevõtte poolt pakutava 78,6m2 tüüpmajaga Hegle, mis saab Seve Ehituse AS inseneride abiga Kaido ja tema vanaema soovidele vastavaks ümber kohandatud. Erilist tähelepanu on pööratud sellele, et maja saaks igas mõttes kaasaegne ja energiasäästlik. Väga olulise elemendina on majas Kaido haigust arvestades päikesepaneelilt ja elektrilt töötav boiler, mis aitab vähendada vee soojendamise kulu. Samuti on majas eraldi köetav ahi ja pliit ning kogu maja viimistlus on planeeritud allergiavabadest toodetest, kuivõrd ihtüoosihaiged on tihti allergilisemad kui tavalised inimesed.

Seve Ehituse AS juhatuse liige Henri Enniste sõnul on ettevõte hea meelega osa lahendusest ehitamaks toredale Valgamaa poisile Kaido Olgole uue kodu. „Suurem osa meie ettevõtte töötajatest nägi tänavu 25. märtsil ETV saate “Ringvaade” poolt tehtud lugu Kaidost ning tema olukord läks meile hinge. Kui meil tekkis võimalus osaleda pakkumisega poisile uue kodu ehitamise konkursil, sündis kindel otsus seda teha mõne minuti jooksul,“ räägib ta.

Esialgu tegid ettevõttele konkursi tingimused küll mõnevõrra muret, sest esialgne kalkulatsiooni kohaselt ületasid soovid võimalusi väga olulisel määral, kuid soovides siiski Kaidole pakkuda parimat, otsustati pöörduda oma heade koostööpartnerite poole, kutsumaks neidki selles heategevusprojektis oma toodete ja teenustega osalema. „Nii nagu lootsime, oli enamik meie partneritest Kaido looga tuttavad ning hea meelega valmis meiega koos head tegema. Nii olemegi tänaseks kokku saanud vähemalt 30 Eesti ja välisettevõttest koosneva sõpruskonna, kellega üheskoos ehitada valmis Kaido unistuste kodu ning see ka kaasaegselt ära sisustada,“ selgitab Henri Enniste tehtud pakkumise tagamaid.

Koos Seve Ehituse AS-iga löövad Kaidole unistuste kodu ehitamise projektis praeguse seisuga kaasa Monier, Arens, Werro Wool, Rehpol, Jeld-wen, Betoonimeister, AkzoNobel, Euronics, Interno Plaadimaja, Stroma, Home4You, Altius Energia, Terve Maja, Abc Kliima, K-Rauta, D&V, Uponor, Laoveli, Hekro Eesti, WinWin Trading, Lintman, Feofanis, Henkel, Marico Metall, Ahjusepad, Trimensioon, AAB Ekskavaator, Bar Eiendom ning A.J Transport.

Ehitustöödega alustatakse esimesel võimalusel ning maja valmib hiljemalt käesoleva aasta suve lõpuks.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Allikas: SA TÜK Lastefond