Tsiistre üllatab filmifestivaliga

fuff picEsimene rahvusvaheline soome-ugri filmifestival Eestis – FUFF (Finno-Ugric Film Festival) toimub 4.-8. juunil 2014 Tsiistre linamuuseumis, Misso vallas, Võrumaal. FUFF on lühifilmifestival, mille eesmärk on tekitada huvi soome-ugri mängufilmide ja eksperimentaalfilmide vastu.

Festivalil linastuvad filmid, mille autorid on soome-ugri filmitegijad ja mis käsitlevad soome-ugri teemasid. Tsiistre linamuuseumi külakinos jõuab vaatajateni ligikaudu 50 filmi soome-ugri väikerahvaste – handi, vepsa, ingerisoome, udmurdi, handi, seto, mari, liivi – filmitegijatelt. Samuti linastuvad festivalil eesti, soome ja ungari lühimängufilmid ning eksperimentaalfilmide valik kogu maailmast – Koreast Saksamaani. Festivali võistlusprogrammis osalevad soome-ugri väikerahvaste filmid.

Festivali raames toimub ka stsenaristika õpituba lühimängufilmide režissööridele ja stsenaristidele. Õpituba juhendavad kirjanik Mart Kivastik Eestist ja režissöör Daniel Erdelyi Ungarist. Kahel festivalipäeval saab lisaks filmidele nautida pärimusmuusika kontserti.

“Festivali teeb eriliseks selle toimumiskoht Eesti piirialal Võrumaal. Festivalile ootame inimesi, kes peavad lugu ehedast soome-ugrilastele omasest elu- ja looduskeskkonnast ja väärtustavad lühimängufilmide eripära,” räägib festivali kunstiline juht Edina Csüllög. Filmifestivali patroon on soome-ugri kultuuri hoidja kirjanik Kauksi Ülle.

Lisainfo: www.fuff.ee

Festivali korraldavad Nisi Masa Estonia ja Prastuli Selts. Soome-ugri filmifestivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Hõimurahvaste programm ja Eesti Filmi Instituut. Sponsoriteks ja partneriteks on Ungari Suursaatkond Eestis, MTÜ Fenno Ugria Asutus, Budampex, MTÜ ERAA, Löfbergs Lila, Rõngu Pagar, Nopri meierei, tõlkebüroo A&A Lingua, Piusa Savikoda ja Katapult Films.