Tartus aidatakse Heateo jooksuga reumahaigeid lapsi

Laupäeval, 10. mail toimub Tartu Tähtvere Spordipargis teist aastat Heateo jooks, mille eesmärk on aidata Lõuna-Eesti reumahaigeid lapsi nende ravivesivõimlemise toetuseks.

Heateo jooks on 4,3km pikkune heategevuslik jooks, kuhu on oodatud osalema kõik olenemata vanusest ning eelnevast sportlikust ettevalmistusest. Rada saab läbida nii joostes kui ka kõndides. Eelregistreerimine üritusele toimub Klubi Tartu Maratoni veebilehel 8. maini ning on tasuta, kuid stardinumbri kättesaamisel palutakse igal jooksjal teha vähemalt 1 euro suurune annetus. Ravimifirma Teva lisab iga osaleja pealt veel 5 eurot.

Üritus toimub SEB 32. Tartu Jooksumaratoni programmi raames, samal päeval ja samas kohas toimuvad ka lasteüritused TILLUjooks ja MINImaraton. Heateo jooksu start on kell 12.00.

Möödunud aastal osales Heateo jooksul 577 inimest ning ühtekokku koguti annetusi 3803 euro suuruses. Annetused kogutakse koostöös SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga, iga jooksja vähemalt ühe eurose panuse ning ravimifirma Teva kaasabil.

“Loodame, et eelmisel aastal alguse saanud heategevuslik jooks kogub tänavu veelgi suurema arvu poolehoidjaid ning saame pakkuda rohkem võimalusi reumahaigetele lastele ravivõimlemiseks ning elamuste kogumiseks Aura veekeskuses,” lisas korraldaja Klubi Tartu Maratoni projektijuht Kunnar Karu. “Seekord on osalejatel ühtlasi võimalus pisut teist rada joosta, kuna Emajõe veeseis ei ole kõrge nagu eelmisel aastal. Nii saame kogu kauni Emajõe rannaäärse osa ning paplite allee ära kasutada, mis peaks ka osalejatele jooksu emotsiooniderohkemaks muutma!”

Heateo jooksul annetusena kogutud summa antakse tšekina üle jooksu järgselt SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi esindajale. Lisainfo ja registreerimine Heateo jooksule siit.