Läänemeresõbraliku põllumajandustootja konkurss ootab kandidaate

Eestimaa Looduse Fond (ELF) koos Maailma Looduse Fondi (WWF) ja Läänemere Maade Talunike Keskkonnafoorumiga ootavad Eesti põllumajandustootjaid kandideerima rahvusvahelisel konkursil „Läänemeresõbralik põllumajandustootja 2013“.

Rahvusvahelise konkursi eesmärk on tuua esile häid ja innovatiivseid põllumajanduspraktikaid, mis aitavad võidelda ühe Läänemere keskkonna suurema probleemiga – liigsete toitainete jõudmisega meie kodumerre. „Põllumajandust on võimalik arendada nii, et mere saastamine seejuures väheneb. Läänemeresõbraliku taluniku senised konkursid on selle ilmekaks näiteks,“ toob esile põllumajanduse olulisuse Läänemere heaolule ELFi merekeskkonna ekspert Aleksei Lotman.

Konkurss ise on kaheosaline – esimese vooru ehk Eesti-sisese konkursi võitja saab auhinnaks 1000 eurot ning pääsu rahvusvahelisse vooru, kus konkureerivad kõigi Läänemere maade kohalikud võitjad. Rahvusvaheline žürii valib terve Läänemere piirkonna parima, kes saab tiitli „Läänemeresõbralik põllumajandustootja 2013“ ning premeeritud 10 000 euroga.

Konkursile saavad kanditatuuri üles seada nii looma- kui taimekasvatajad, nii suured kui väikesed, nii mahe- kui tavatootjad; võib esitada nii iseenda kui ka kellegi teise kanditatuuri. Taotluste esitamise tähtaeg on 1. märts 2013.

Eesti-sisest konkurssi korraldab Eestimaa Looduse Fond. Kahel eelneval aastal on konkurss kandnud nime „Läänemere Aasta Talunik“.

Täpsem info kodulehelt: www.elfond.ee/meresobraliktalunik ja www.panda.org/baltic_farmer

Lisainfo: Kertu Hool, Eestimaa Looduse Fondi teabejuht