Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2012
E T K N R L P
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Rakvere Teater sõidab lavastusega „Tuulte pöörises“ Ameerikasse

Sel pühapäeval mängib Rakvere Teatri trupp Chicago Eesti Majas Andres Noormetsa poolt lavastatud Kitzbergi „Tuulte pöörises”. Edasi siirdutakse Ohio Northern University lavale, siis Torontosse ja Washingtoni ning lõpuks sõidetakse esinema New Yorki.

„Tuulte pöörises“ on pälvinud hooaja 2010/2011 parima lavastuse publikupreemia, lisaks mängiti seda septembris 2011 Tartus, Eesti Teatri Festivali Draama 2011 põhiprogrammis „allkirjaga teater“. Just Draama festivalil sattuski etendust nägema ka eesti juurtega ameeriklane Nils Riess, kes juhatab Ohio Northern University etenduskunsti osakonda. Tema kutsele tulla Ohiosse mängima, lisandus veel mängukohti ning praeguste plaanide kohaselt kestab „Tuulte pöörises“ trupi ringreis Ameerika Ühendriikides ja Kanadas 16.-29. septembrini.

Ringreisi korralduse taga seisab näitleja ametile lisaks rahvusvahelisi suhteid korraldav Erni Kask, kelle sõnul on väljapoole oma igapäevast tegevuspiirkonda pääsemine loomeinimesele väga oluline, mille tõttu ta ka välissuhete arendamise ettepaneku teatri juhtkonnani viis. Järgmine kord mängitakse „Tuulte pöörises“ etendust kodulaval 25.oktoobril. Andres Noormetsa (Endla Teater) ümberkirjutuses, lavastuses ja lavakujunduses ning Kristi Leppiku kostüümides tegutsevad Anneli Rahkema, Tiina Mälberg, Peeter Rästas, Erni Kask ja Toomas Suuman.

Comments are closed.