Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

Estoloppet 2012 sarja võitsid Madis Vaikmaa ja Sirli Hanni

Sellel laupäeval tunnustavad Eesti ainsa pikamaasuusatajate sarja Estoloppet korraldajad Tartu ööklubis Atlantis peetaval pidulikul tseremoonial parimaid suusatajaid. Käesoleva aasta kuuel etapil osales kokku 8285 suusatajat, lisaks neile veel viie väiksema maratoni lühemate distantside 845 läbijat.

Edukaim mees kuue osavõistluse raames oli Madis Vaikmaa ja naisosalejatest Sirli Hanni. Mõlemad jõudsid starti neljal korral.

Võistkondlikus arvestuses tunnistati üheksa meeskonna seas parimaks Rakvere Siplased/CRAFT/Electrolux ja seda juba kolmandat aastat järjest.

Eraldi arvestust peeti ”väikeste maratonide” lühikestel distantsidel osalenud noortele, M-15 klassi edukaim oli Sten Eric Nirgi ja N-15 klassis Anette Baum.

Estoloppet korraldajate tunnustuse saavad ka seitse vaieldamatult kõige staažikamat maratoonarit, kes on viieteistkümnel hooajal  alates 1998. aastast osalenud kõigil 65 järjestikusel sarja maratonil – Kristjan Lood, Sulev Muru, Indrek Pak, Ulvar Pavlov, Arvo Raja, Kaarel Toss ja Margus Viisut.

Sarja juhi Indrek Kelgu sõnul läks tänavune hooaeg üldjoontes kenasti. ″Lund ja suusasportlasi jagus igale etapile, tänu krõbedatele külmakraadidele tuli uus kuupäev leida vaid Tamsalu-Neeruti maratonile, kuid ka see lahenes kokkuvõttes positviiselt. Eraldi tasub märkida, et just tänavu sündis sarja kuulunud 41. Tartu Maratonil viimase 25 aasta osavõturekord – finišijoone ületas kokku 6754 suusasõpra. Nii suuri numbreid nägi Tartu Maraton viimati 1987. aastal,″ tänab Kelk kõiki suusatajaid ning loodab, et Estoloppeti sari innustab maratonisõpru iseennast ületama ka uuel hooajal.

Infot ja tulemusi Estoloppeti maratonide kohta leiab www.tartumaraton.ee/estoloppet.
Estoloppeti maratornidesarja pilte saab vaadata aadressilt: www.tarmohaud.ee

Comments are closed.