Rakveres tuleb taas tasuta raamatu laat

Taas kord on inimestel võimalik ülearuseid kapinurka seisma jäänud raamatuid ära anda ning ka oma kodust raamatukogu täiendada, sest 11. märtsil toimub Rakveres tasuta raamatu laat. Nagu laada nimigi ütleb, siis laadale kirjavara toomise eest tasu ei saa ning laadalt raamatute viimise eest samuti sentigi maksma ei pea.

Tasuta raamatu laata korraldatakse tänavu juba neljandat korda. Viimaste aastate raamatute rohkus lubab ennustada, et loovutatavate raamatute hulk kahanemas ei ole. Möödunud aastal tõid lahked inimesed laadale ca 12 000 raamatut. Tõenäoliselt jõuab mingi osa eelmiste laatade raamatutest taas ringlusesse. Loomulikult võib tuua ka heli- ja videosalvestisi vinüülplaatidest DVD-deni välja. Eriti minev kraam on eelnevatel laatadel olnud luule, lastekirjandus ja käsitööraamatud. Paneme toojatele südamele, et niiskust saanud, tugevalt määrdunud ning vaid makulatuurikõlblikku kraami siiski tuua ei tasu.

Missugune kogus ja valik kirjandust tänavusel laadal saab olema, selgub siis, kui kraam on kokku kogutud. Selleks, et raamatud saaks laadaliste jaoks Lääne-Virumaa Keskraamatukogu töötajate poolt korralikult sorteeritud ja välja pandud, tuleb need kohale tuua varem. Laadalistele valimise ja otsitava leidmise kergendamiseks sorteeritakse ja pannakse eraldi välja ilu-, laste- ja teatmekirjandus teemade kaupa. Samuti püüame eraldada vene- ja võõrkeelse kirjanduse. Korraldajad oleks väga tänulikud, kui raamatutoojad võimaluse korral väikese sorteerimistöö ise eelnevalt ära teeksid.

Et raamatute valimine ja paberikrabin üksluiseks ei läheks, pakuvad meeleolukaid esinemisi ka sel aastal kohalikud tegijad. Kultuuriprogrammi eest hoolitseb Keio Soomelt Rakvere Kultuurikeskusest.

Raamatuid saab laadale tuua eelnevatel päevadel, 9. ja 10. märtsil ajavahemikus kell 9-21 Rakvere Spordikeskusesse, Kastani pst 12.

Tasuta raamatu laat toimub pühapäeval 11. märtsil kell 11-15 Rakvere Spordikeskuses. Laata korraldavad Lääne-Virumaa Keskraamatukogu, Rakvere Kultuurikeskus, Rakvere Spordikeskus ja Rakvere linnavalitsus.

Lisainfot saab: Tiina Kriisa tel +372 322 5965; tiina@lvkrk.ee