Täna õhtul valib rahvas teleekraanil laulupealinna

Laulupealinna finaalsaade läheb täna otse-eetrisse Pärnust. Foto: TV3
Täna õhtul selgub muusikasaate „Laulupealinn“ võitja, kellele kuulub ihaldusväärne tiitel ja 20 000 eurot kohalikuks heategevuseks. Finaalis madistavad esikoha pärast Kärdla ja Kohtla-Järve.

Muusikasaate finaal jõuab televaatajateni Pärnu Kontserdimajast. Nii Tanja Mihhailova kui Ott Lepland lubavad vägevaid muusikalisi etteasteid selle nimel, et võit just oma kodukohta viia. Mõlemad lauljad lähevad võistlustulle kolme lauluga, mis tulevad esitusele nii vanade kui uute partneritega. Ekspertidena kommenteerivad finaaliesitusi Anne Veski, Ivo Linna ja Ženja Fokin.

Saate võidu korral soovib Ott taastada 2008. aasta tulekahjus hävinud Kärdla laululava. Tanja toetab saate võidu korral aga Kohtla-Järve lastekodu. Võidusumma võimaldaks lastel puhata eesti peredes, et õppida eesti keelt.

KÄRDLA JA OTT LEPLAND

Trump: Oti rõõmuks nõustusid koos temaga Kärdlat esindama Kõpu kitarristid ja eesti rockilegendid Riho Sibul ja Jaanus Nõgisto. Mehed rokivad Metallica looga „Enter Sandman“. Oodata on vägevat vaatemängu!

Siiani parim esitus: partneriks tädipoeg Karl-Erik Tamme, kellele on antud nii imeline lauluhääl kui kena välimus. Juba korra võitsid nad televaatajate südamed Rihanna looga „Russian Roulette“, kuid poiste sõnul kõlab lugu finaalis veel võimsamalt.

Laul kodust: Ott kutsus endaga saatesse taas Kärdla Ühisgümnaasiumi segakoori, kuna suurepärase koostöö tulemusena on nad kodulinna juba väga edukalt esindanud. Seekord kantakse ühiselt ette René Eespere laul „Ärkamise aeg“.

KOHTLA-JÄRVE JA TANJA MIHHAILOVA

Trump: Tanja trump on tants. Ta on Eestis üks väheseid artiste, kes suudab laval ühendada laulu ja tantsulise liikumise, pakkudes publikule professionaalset meelelahutust. Lauljatar kutsus finaali Ida-Virumaa ühe tugevama tantsukollektiivi „Radost“. Kohtla-Järve girlpowerit näeb ja kuuleb Beyoncé loos „Who Run The World“.

Siiani parim esitus: Tanja jaoks oli valik lihtne, koos Iisaku segakooriga esitatud Ike & Tina Turneri lugu „River Deep, Mountain High“ pakatas energiast ja tõi Kohtla-Järvele ka finaalikoha.

Laul kodust: Tanja sõnul tekkis tal väga hea lavaline keemia perekonnaga Räitsak ning just sel põhjusel laulab pere Tanjaga ka finaalis. Pereisa rõõmuks tuleb seekord ettekandele eestikeelne laul, „Mu süda, ärka üles“.

„Laulupealinna“ võitja selgub rahva soovil telefonihääletuse tulemusena. Hääletus juba käib: Kohtla-Järve poolt saab hääletada telefonil 900 73 01 ja Kärdla poolt telefonil 900 73 02, kõne hind on 65 senti.

Finaalsaade algab TV3 otse-eetris pühapäeval kell 19.30.

Allikas: Annely Adermann, TV3