Täna toimub Tartumaa noormeeste tervisefoorum

Mehed Liikuma projekti eestvedamisel toimub täna, 6. mail esimest korda Tartumaa noormeestele suunatud tervisefoorum.

Üritus algab 6. mail kell 10.00 ja lõppeb orienteeruvalt kell 15.00. Tervisefoorum toimub Nõo Põhikooli aulas ja Nõo Spordihoones. Foorumi sihtgrupiks on Tartumaa üldhariduskoolide 9.- 12. klassis õppivad noormehed- kokku on praeguseks ennast registreerinud ligikaudu 150 õpilast kokku kümnest maakonna koolist.

Foorumi esimeses osas räägitakse laiemalt meeste tervisest ja nende riskikäitumisest, tervislikest eluviisidest ja meeste rollist ühiskonnas. Üritusel astuvad lektoritena ülesse meestearst Kristo Ausmees, Riigikogu liige Tarmo Leinatamm, laulja Gerli Padar, Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna Prefektuuri korrakaitsebüroo juhataja Indrek Koemets, Kaitseressursside Ameti peaspetsialist Janno Isat ja SA Tartu Kiirabi koolitusjuht Andras Laugamets.

Päeva teises osas toimub minimess, kus oma igapäevast tegevust tutvustavad Lõuna- Eesti Päästekeskus, SA Tartu Kiirabi, Politsei- ja Piirivalveamet, Maanteeamet, spordimeditsiinikeskus Vomax, Kaitseressursside Amet, meditsiinilabor Quattromed HTI ja Aide Autokool.

Tartumaa noormeeste tervisefoorum toimub projekti „Noored Tartumaa mehed liikuma“ raames, mida on rahastatud Tartumaa Arendusseltsi kaudu Leader programmi vahenditest. Tervisefoorumi peakorraldajateks on MTÜ ABC Arendus (Mehed Liikuma projekti eestvedaja) koostöös Tartu Maavalitsusega.

Allikas: Siim Ausmees, Mehed Liikuma eestvedaja