Täna avatakse Võru linnagaleriis kolm uut näitust

Täna, 10. jaanuaril kell 18 avatakse Võru linnagaleriis (kultuurimajas Kannel) koguni kolm näitust korraga. Oma tööd on rahva ette toonud Tanja Kutsjuba, Andrus Kasemaa ja Inari Krohn.

Andrus Kasemaa avab juubelinäituse “Elutants ehk värvirikkaid tervitusi Lõuna-Eestist halli kultuuripealinna”.
Sellel näitusel välja pandud õlipastellmaalide värvirohkus keerab konradmäelikule värvikäsitlusele veel mitu vinti peale. Huvitava faktina on enamik näituse töid pärit “albumist”, mida kunstnik planeeris esmakordselt näidata 2010. aasta suvel toimunud Eesti Kunstnike Liidu aastanäitusel “Vastandumised”. Kahetsusväärsel kombel õnnestus korraldajatel album just žürii hindamise ajaks ära kaotada. Näitusele see ei jõudnudki ning seetõttu tuleb tallinnlastel veel veidi oodata või tulla hoopis Võrru.

Inari Krohn ütleb oma graafikanäituse “Tähelepanek ja tõlgendus” kohta järgmist: ”Minu tööd on sageli inspireeritud loodusest. Looduses nähtu muudab aga tööprotsessi käigus oma vormi ja lõplik teos erineb tähelepanekust. Tähelepanek on lähtekoht, millest vormub tõlgendus. Tõlgendus sisaldab mitmeid elemente, mälestusi ja tundeid. Loodus on minu jaoks suur tervik, kust kogun osasid ja seon need kokku oma kogemusega maailmast.”
Näitust toetab Soome Instituut.

Tanja Kutsjuba toob taas publiku ette oma digigraafika, näitus kannab pealkirja “Elu keerises”.
Südamelähedaseks teemaks on Tanjale kodulinn Võru oma vanade majade, õuesoppide ja tagahoovidega. Paljudki majad on jäänud piltidele vahetult enne lammutamist või põhjalikku renoveerimist. Oma piltides tahab ta näidata, et iga hoonet nagu iga inimestki ümbritseb oma väli. Mida vanem on maja, seda rohkem on ta kogunud endasse mälestusi, saladusi, täitumata igatsusi, mis jõuavad meieni ja mõjutavad meid.

Uued näitused jäävad Võru linnagaleriis avatuks kuni 4. veebruarini. Võru linnagalerii on avatud esmaspäevast reedeni kell 12– 18.30 ning kultuurimaja Kannel ürituste ajal. Näituste külastamine on tasuta.

Lisainfo:  Jana Huul, Võru linnagalerii (Liiva 13, Võru), tel 782 8740 ja 5301 6003, e-post: jana.huul@vorukannel.ee