Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

detsember 2010
E T K N R L P
« nov   jaan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Harjumaal ja Virumaal on tuisu tõttu suured ummikud

Tuisu ja lumesaju tõttu  on liiklus paljudel maanteedel katkemas. Maanteeamet palub võimalusel vältida liiklusesse minekut, seda eriti Harju, Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnas. Eelkõige palutakse vältida Nehatu-Loo-Lagedi piirkonda.

Põhimaanteed ja suuremad tugimaanteed on lumised, mitmel pool kinnisõidetud lumega. Teede servades on tuisuvaalud. Läbipääsmatud on paljud maanteelõigud Põhja-, Kesk- ja Ida-Eestis. Liiklejad peavad arvestama võimalusega, et teedel võivad liikluse sulgeda lumme kinni jäänud veoautod.

Liiklus on häiritud Lääne- ja Ida-Viru maakonnas Tallinn-Narva maanteel Sämist Varjani ja suletud Padaorus (km 119). Inimesi päästetakse ühekaupa ja neid evakueeritakse Viru-Nigula spordihoonesse, kus neid ootab soe söök ja jook ning neil on pesemisvõimalus. Hetkel ootab evakueerimist 600 inimest. Päästjatele on abiks tulnud ka ajateenijad Kirde-Kaitseringkonnast.

Lääne-Eestis ja saartel paistab päike.

1 comment to Harjumaal ja Virumaal on tuisu tõttu suured ummikud

  • Neeme

    Tõepoolest on talv vägev ja ega päris saa lootagi, et saame looduse vastu. Ometi jääb kripeldama meil kasutusel olev väljend – VÄLJAS ON KOGU TEHNIKA! Ehk näitab see kellegi saamatust? Sest möödunud talvest saadik ei ole ma kuskilt lugenud uudiseid stiilis, et “meil muretsetud juurde lumetõrjetehnikat”. Või, et “oleme eraldanud piisavad vahendid lumetõrjeks, õppides möödunud talvest”. Kas õppimine vigadest ei ole enam in või ei oska ega tahagi õppida? Kui maal rookisin lund, siis taspisi muretsesi vineerlabida asemele kergema ja mugavama, selle järel Fiskarsi saha ja taas ostsin ka luua… Kaseokstest! Aga kas ametnik mõtleb, et “ehk järgmine kord kergem? Miks ei õpi valitsus oma vigadest? Vähendas valimisvõidu nimel tulumaksu ja viib omavalitsuste tulubaasi pankrotti? Liiga palju maksame lõivu selliste populistlke valimislubaduste pärast. Aastate jooksul oleme kaotanud miljardeid, selle asemel, et parandade teede seisukorda, avada maal, apteeke ja postkontoreid… Tundide jooksul ei suuda evakueerida Padaorust inimesi! Kas võimatu muretseda mootorsaane? Leida Tori hobuseid regedega? Kaitseväe tehnika ootel olemise asemel neid kohe appi saata? Tundub, et võimuladvik näeb asju vaid kabinetist! Mille aknad lund täis tuisanud…
    Ettevaatust liiklemisel ja olge tublid!