SUVEPEALINNA HALJASALADEL PISTETAKSE MULDA 7000 VÕÕRASEMA

Pärnu linnapilt muutub päev-päevalt aina rõõmsavärvilisemaks, sest täna tehti avalikel haljasaladel algust võõrasemade istutamisega. Siin-seal linna lillepeenardes pilku püüdvatele krookustele ja tulpidele tuleb lähinädalail tublisti lillelisa, sest mulda saab ümmarguselt 7000 erivärvilist võõrasema taime.

Võõrasemad. Foto: Urmas Saard
Võõrasemad. Foto: Urmas Saard

Pärnu linnaedniku Anu Nurmesalu sõnul jõudsid esimesed võõrasemad peenardele täna hommikul Pärnu Kuninga tänava kooli ees ja Kuninga-Aia-Karja-Vanapargi ringristmiku keskel oleval istutusalal.

Krookus. Foto: Urmas Saard
Krookus. Foto: Urmas Saard

Edasi liigub aedkannikeste istutusjärg üle linna: Iseseisvuse väljakule, Aia tänavale, Rüütli tänavale, Lasteparki, Jakobsoni parki, Keskväljakule, Rannaparki ning Audru, Tõstamaa ja Paikuse osavaldade keskustesse. Sõltuvalt asukohast pannakse võõrasemad kasvama kas lillepeenrasse, istutuspüramiididesse ja -pottidesse või betoonvaasidesse.

„Kui soojakraade tuleb juurde, siis toome võõrasemad ka Koidula ja Brackmanni parki, mudaravila esisele peenraalale ja ka kalmistutele, näiteks Vabadussõja ausamba ümber,“ ütleb Nurmesalu.

Praegu pakuvad Brackmanni pargis ja Kuninga kooli ees murul iga päevaga aina rohkem silmailu ka igakevadised õitsejad krookused, mis sirguvad õpilaste mulda pandud lillesibulatest.

Brackmanni pargi krookused panid tunamullu kasvama Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased, Kuninga kooli muruplatsi krookusesibulad pistsid aasta eest maapõue Kuninga kooli lapsed.

Krookuserivi särab ka Iseseisvuse väljakul Eesti Vabariigi väljakuulutamise monumendi taga.

KU päevatoimetaja