SUUR ÜLERIIGILINE VÕISTUMÄNGIMINE TOIMUB VIRTUAALSELT

Pärimusmuusikahuviliste laste hulgas väga populaarne Võistumängimine toimub sel aastal juba 12. korda, esimest korda aga Interneti vahendusel ehk E-Võistumängimise nime all.

2019. a Võistumängimise võitja Herbert Konnula. Foto: Ako Lehemets
2019. a Võistumängimise võitja Herbert Konnula. Foto: Ako Lehemets

[pullquote]Võistumängimise peakorraldaja Margit Kuhi sõnul ei ole seekordne võistlus küll tavapärane, kuid seda põnevam on loodetavasti sel korral laste jaoks osalemine[/pullquote]E-Võistumängimisele on oodatud kõik muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all õppivad poisid ja tüdrukud vanuses 7–19 eluaastat. Osalejatelt oodatakse kahte eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks pärineb esitaja kodukandist või -maakonnast või on muud moodi mängijaga seotud.

E-Võistumängimine erineb varasematest Võistumängimistest eelkõige selle poolest, et konkursil osalemiseks on vajalik saata enda poolt salvestatud lood videotena. Videosid hindab žürii, kes teeb taseme- ja pilligruppide parimad teatavaks reaalajas, 17. aprillil Viljandi Pärimusmuusika Aida Facebooki lehel.

Võistumängimise peakorraldaja Margit Kuhi sõnul ei ole seekordne võistlus küll tavapärane, kuid seda põnevam on loodetavasti sel korral laste jaoks osalemine ja nii õpivad võistlejad juurde ka uued oskused – kuidas salvestada videot ja kuidas videos esineda. „Oleme püüdnud osalemise kõigile võimalikult lihtsaks teha. Töötasime välja filmimise juhendi ning salvestasin oma kodus valmis ka näidisvideo. Kõik laekunud tööd paneme üles YouTube kanalisse, nii saavad laste mängule kaasa elada seekord ka need sõbrad, tuttavad ja sugulased, kel varem pole õnnestunud Viljandisse Võistumängimisele kohale sõita,” räägib Kuhi.

Konkursi parimad saavad võimaluse üles astuda Viljandi pärimusmuusika festivalil, eripreemiad saadavad potentsiaalikad noored suvistesse ETNO laagritesse, lisaks saavad iga pilli- ja vanusegrupi parimad ühe pillitunni žüriiliikmelt. Registreerimise ja videote filmimse ning osalemise tingimuste kohta leiab lisainfot Eesti Pärimusmuusika Keskuse kodulehelt folk.ee

Print

 

 KU päevatoimetaja