KAITSELIIT LÄHEB POLITSEILE APPI KONTROLLIMA ERIOLUKORRA KORRALDUSTE TÄITMIST SAAREMAAL JA MUHUS

Saaremaa ja Muhu valla elanike tervise ja elu kaitseks rangemaks muudetud eriolukorra piiranguid tuleb politseile appi kontrollima kuni 40 kaitseliitlast, otsustas valitsus presidendi, kaitseministeeriumi ja kaitseliidu nõusolekul.

Foto: Kaitseministeerium
Foto: Kaitseministeerium

[pullquote]Kaitseliidu kaasamisega moodustatakse Saaremaal politseinikust ja kaitseliitlasest patrullekipaažid.[/pullquote]„Täna saime teada, et COVID-19 tõttu on Eestis surnud veel kaks inimest, kellest üks Saaremaal. Minu sügav kaastunne kõigile leinajatele. Meist igaühe käitumisest sõltub, kas suudame tõkestada COVID-19 ränka levikut. Saaremaale ja Muhumaale tuleb appi kaitseliit, et hoida meie inimeste elu ja tervist,“ ütles eriolukorra juht Jüri Ratas.

Viiruse kiire leviku tõttu Saaremaal muutis eriolukorra juht eile rangemaks kohapealsed liikumiskeelud ja –piirangud, mis tähendab ka järelevalve suurenemist. Kuna eriolukord on politsei- ja piirivalveametile juba toonud kaasa rohkem tööd, tuleb täiendavate ülesannete täitmiseks kaasata enam inimesi.

Seetõttu otsustas valitsus kokkuleppel vabariigi presidendi, kaitseministeeriumi ja kaitseliiduga kaasata alates homsest politseile appi ööpäevas kuni 40 kaitseliidu liiget. See piirarv näitab, et korraga ei tohi teenistuskohustusi täita rohkem kaitseliitlasi. Arvestades puhkeaja ja inimeste vahetumisega võib kaasamisega seotud kaitseliitlaste arv olla suurem. Kaitseliidu koosseis on vabatahtlik.

Kaitseliidu kaasamisega moodustatakse Saaremaal politseinikust ja kaitseliitlasest patrullekipaažid. Lisaks ulatuslikumale patrullile, hakatakse ühiselt kontrollima potentsiaalseid kogunemiskohtasid, pisteliselt ka koduse karantiini nõude täitmist, 2+2 reegli täitmist. (Väljas tohib liikuda üksi või kahekesi ning teistest tuleb hoida 2-meetrist vahemaad. See piirang ei kehti koos liikuvale perele.)

Kaitseliidu tegevliikmed kannavad ülesande täitmisel kaitseväe vormiriietust koos ohutusvestiga, millel on hästi nähtav tähistus „KORRAKAITSE”. Ülesannete täitmiseks kasutatav kaitseliidu sõiduk peab olema tähistatud sildi või kleebisega „KORRAKAITSE”.

Korraldus jõustub 30. märtsil 2020. Korraldus kehtib kuni kaitseliidu kaasamise vajaduse äralangemiseni, kuid mitte kauem kui eriolukorra lõpuni.

Print

KU päevatoimetaja

 

Samal teemal:

Kuressaare linn 2015. aasta suvel, kui ei teatud tänasest eriolukorrast halba undki näha. Foto Urmas Saard

 

 

 

ERITEADE: SAAREMAA JA MUHUMAA ERIOLUKORRA TÄIENDUSED