PÄRNU KESKLINNA SILD SULETAKSE PÜHAPÄEVA PÄRASTLÕUNAL

Pärnu Kesklinna sild on pühapäeval, 1. märtsil kell 13-18 silla kandevõime uuringute tõttu liikluseks suletud, jalakäijad peavad kasutama merepoolset kõnniteed.

Pärnu Kesklinna sild. Foto: Urmas Saard
Pärnu Kesklinna sild. Foto: Urmas Saard

Üle silla ei pääse ükski sõiduk, sest silda koormatakse järjest raskemate veokitega, et mõõta selle vastupidavust. Raskused ei ületa 70 protsenti silla kandevõimest, seega pole karta, et sild koormamise tõttu deformeerub.

Jalakäijate jaoks on avatud merepoolne kõnnitee, kus ei tohi seisma ja uuringuid vaatama jääda. Vahepeal võidakse jalakäijate liiklus sillal täielikult sulgeda, kuid ainult paariks minutiks.

Silla sulgemine toob kaasa olulisi muudatusi linnabusside liikumises. Sel ajal ei ole käigus linnaliinid nr 5, 6, 10, 12 ja 19. Liin nr 14 sõidab ainult vasakkaldal Metsamajandist kuni Kesklinna sillani.

Liin nr 25 sõidab tavapärase sõiduplaani kohaselt Audrust kuni Tallinna maantee peatuseni. Edasi kulgeb nr 25 marsruut mööda Rääma tänavat Papiniiduni ja Raja peatuseni.

Viie tunni jooksul on käigus ajutine liin nr 2 marsruudil Vana-Pärnu – Vana-Sauga – Laeva – Uus-Sauga – Oja – Haigla – Papiniidu – Mai – Turg – Bussijaam – Teater. Buss liinil nr 2 sõidab intervalliga 20 minutit.

Tallinna maantee peatus liinile nr 2 sõiduks Oja tänavale, Papiniitu ja kesklinna ning liinile nr 25 sõiduks Papiniitu asub Rääma tänava alguses. Samas kohas peatuvad ka Tallinna poolt linna saabuvad maakonnaliinide bussid, sealhulgas liin nr 40, samuti saabuv linnaliin nr 18.

Liini nr 13 sõiduplaan ja peatuskohad ei muutu.

Liinid nr 15, 16 ja 17 sõidavad tavapärase sõiduplaani kohaselt, kuid ära jääb Tallinna maantee peatus. Bussid võtavad peale ka Akadeemia tänava alguses (peatus „Sadam“).

Liin nr 18 sõidab tavapärase sõiduplaani kohaselt, kuid ära jääb Teatri peatus. Tallinna maantee linnast väljuv peatus on nihutatud Vana-Rääma tänava ristmikust edasi.

Liin nr 40 poolitub silla kohal. Kesklinna ja Sindi (Tootsi) vahel sõidab buss tavapärastel aegadel, Tallinna maantee ja Sauga aleviku vahel on umbes pooled sõiduajad võrreldes tavapärasega muudetud.

Liini nr 40 ja ka muude Tallinna maanteed linnast väljuvate busside peatus on nihutatud Vana-Rääma tänava ristmikust edasi.
„Tähelepanelik tuleb olla neil, kes soovivad sõita liinidega nr 18, 25 või 40 kaugemal asuvatesse piirkondadesse nagu Tammiste, Audru või Sauga kool ja kes alustavad teekonda kesklinna-poolsest linnaosast. Kuna nimetatud liinid väljuvad Tallinna maantee peatusest edasi oma tavalisel kellaajal, peab aegsasti jalgsi üle silla bussile jõudma,“ rääkis Pärnumaa Ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts.

Info bussiliikluse muudatuste kohta avaldatakse Pärnumaa Ühistranspordikeskuse kodulehel.

Lisaks sillale on pühapäeva pärastlõunal liikluseks suletud Tallinna maantee, Jannseni tänava ja Rääma tänava ristmiku ning Kesklinna silla vaheline teelõik. Teisele poole jõge saab sõita Papiniidu silla kaudu.

Silla kandevõime uuring koosneb kahest osast. 2. veebruaril tehti sillal dünaamiline uuring, kus pandi sild kergelt vibreerima. Tulemuste põhjal koostati matemaatiline mudel ja nüüd kontrollitakse seda staatilise koormamisega.

Kui ilmastikuolud muutuvad selliseks, et pühapäevane silla sulgemine tuleb ära jätta, annab linnavalitsus sellest eraldi teada.

KU päevatoimetaja