IMPROTEATER IMPEERIUM JUUBELITUURIGA TÜRI KULTUURIKESKUSES

19. veebruaril toob Eesti impro 10. juubelituur Improteater IMPEERIUMi Türi Kultuurikeskusesse, kus etendub publiku heakskiitu pälvinud “Kujutluse võim ehk koomiliste sketšide õhtu”.

Improteateri IMPEERIUM trupp. Foto Improteater IMPEERIUM
Improteatri IMPEERIUM trupp. Foto: Improteater IMPEERIUM

Improteater tähistab sel hooajal improvisatsioonilise teatri 10. tegutsemisaastat. Sellega võtab teater südameasjaks tutvustada armastatud teatrivormi ka väljaspool suurlinnu. Seni on tuuritatud Kuressaares, Otepääl, Kuusalus, Juurus, Iisakus ja paljudes teistes kaunitesse Eestimaa paikades.

Etenduse võlu peitub ootamatuses, situatsioonikoomikas ja artistide leidlikkuses. Keegi ei tea, mis juhtuma hakkab ning see on väga humoorikas. Kõik sünnib hetkes – näitlejad küsivad publiku käest märksõnu ja nendest inspireeritult hakkavad sündima põnevad stseenid, lõbusad sketšid ja vaimukad karakterid. Etendus sobib hästi ka improvisatsioonilise teatriga esmatutvujatele.

IMPEERIUMi näitleja Merilin Kirbits jagab tuurikogemust: “Meie suureks üllatuseks ja rõõmuks on üle Eesti tuuritades improvisatsioonilist teatrivormi igati soojalt vastu võetud. Väiksemates linnades elavad inimesed armastavad head huumorit ning meil on olnud au pakkuda neile meeleolukaid õhtuid, kus nad on saanud olla näitekirjanikud, lavastajad ja rõõmsameelne publik. Kindlasti innustab see ka meid veel enam Tallinnast ja Tartust kaugemale sõitma, et inimesed saaks ennast välja elada ja ohjeldamatult naerda.”

Improteater IMPEERIUMi liikmed on kutselised näitlejad Erki Aule, Merilin Kirbits, Maarika Mesipuu-Veebel, Maarius Pärn, Kati Ong, Rauno Kaibiainen, Mairi Tikerpalu ja Tarvo Krall, kes lisaks IMPEERIUMile kuuluvad teiste Eesti teatrite draamatruppidesse või tegutsevad vabakutselistena erinevates teatri-, tele- ja filmiprojektides. Samuti kuuluvad koosseisu andekad muusikud Madis Kreevan, Madis Jürgens ja Ragnar Toompuu ning valguskunstnikud Mario Saarik ja Alexander Sprohgis. Ladinakeelne sõna ’imperium’ tähendab võimu. IMPEERIUMi näitlejad soovivad vallutada kõikide eestlaste südamed ja tekitada maailmakaardile veel üks improrõõmust tulvil maa, kus inimesed väärtustavad koostööd ja loovust ning kus valitseb kujutluse võim.

Rohkem infot etenduste ja IMPEERIUMi kohta leiab aadressilt www.improimpeerium.ee ja Facebooki lehelt.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

Olmeulmad Paide kuuendal Arvamusfestivalil Foto Urmas Saard

 

 

 

Arvamusfestivali tantsulavastuse olmeulmad ruuminihkes