VUDILA MÄNGUMAA KUULUTATI MAA SOOLAKS

Eesti Väike ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni konkursil Ettevõtlik Vaim 2019 pälvis tunnustuse Maa Sool endises Tabivere ja tänases Tartu vallas tegutsev turismiettevõte Vudila Mängumaa OÜ.

Vudila Mängumaa pildid erakogust
Vudila Mängumaa pildid erakogust

Vudila rajaja Kajar Lember arvas, et austava nimetusega Maa Sool kutsutakse üldiselt õpetajaid, kuid üldistavalt sobib tunnustus maaelu edendajatele teisteski elualadel. „Kuna Vudilas on väga paljudele noortele esimene töö- ja praktikakoht, siis eks meiegi omal moel tegele õpetamise ja innustamisega. Aga eks igas tegevuses peab olema nii pipart, kui soola.”

Lember peab Vudila väärtuseks järjepidevat tegutsemist ja uueks hooajaks ettevalmistamist. „Eelseisval suvel korraldame lastelaagreid. Püstitatud on mõned majutuskohad, mida saavad laagrite välisel ajal ööbimiseks kasutada ka kaugemad külalised. Seegi investeering loob suveks mõned lisatöökohad. Pooled meie töötajad on seotud toitlustusega. Sellel suvel plaanime pisut ümberkorraldusi ning suurendame koostööpartneri rolli, et iga asjaga tegeleks õue peal need, kes suudavad pakkuda parimat. Kindlasti on Vudilal kaudsete töökohtade mõju kogu piirkonnale. See on võibolla Vudila kontekstis isegi kogukondlikult suurem väärtus, kui otsene äritegevusest tulenev kasu,” rääkis Lember tunnustamise arvatavatest põhjustest.

„Saada tunnustatud on alati tore ja tänusōnad siinkohal kindlasti ka kogu Vudila meeskonnale ja kõigile toetajatele. Eriline tänu ka konkursi žüriile, et neil oli julgust lisaks ratsionaalsetele ja kindlasti ka emotsionaalsetele põhjustele valida välja ning tunnustada aasta parima maaettevõtja kategoorias Vudila Mängumaad. Üheltpoolt sellepärast, et kindlasti on tegemist nö mitte väga traditsioonilise maaettevõttega ja mille sotsiaalne mõju on kindlasti oluliselt suurem kui puht äriline,” ütles Lember autasustamisgalal peetud tänukõnes.

Jaan Lukas