MANIJA LIINILAEV ALUSTAB JÄLLE REISIJATEVEDU

Pärnu linnavalitsuse teatel alustab kümme päeva remondis olnud liinilaev Mann täna õhtul taas reisijatevedu Munalaiu sadama ja Manija saare vahel.

Liinilaev Mann Munalaiu sadamas. Foto Urmas Saard
Liinilaev Mann Munalaiu sadamas. Foto: Urmas Saard

Eelmise nädala esmaspäeval tuli Manni erakorraliselt remontima hakata, sest väikelaeva võllitihendi vahelt hakkas immitsema vett ja veekogus suurenes iga päevaga. Remondi ajal tegi graafikujärgseid sõite Manija saarevanem Arno Leas, kes vedas oma paadiga rahvast saarelt mandrile ja tagasi.

„Kellelgi sõitmata ei jäänud. Mitmed inimesed on mulle helistanud ja Least kiitnud,“ ütles Pärnu Haldusteenuste juhataja Riho Lääts.

Kümne päeva jooksul remonditi liinilaeva Mann mastitulesid, tehti mootorile täishooldus, vahetati välja sõukruvi puks koos tihenditega ja karteripõhi, vahetati käigukastis õli ning tehti muid vajalikke töid. Saarerahvale pakkusid abi Pärnu Motopood, Remy Trans, Baltic Marine Group, Erimell ja Skuba Eesti. Remondi ja hoolduse kogumaksumuseks kujuneb Läätsa hinnangul 5000-6000 eurot.

Liinilaeva Mann sõidugraafik on avaldatud Pärnu Haldusteenuste kodulehel. 12 inimest mahutavat väikelaeva saab kasutada siis, kui merel jääd ei ole.

KU päevatoimetaja