LUULE KOMISSAROV MÕJUS KAMARI SELTSIMAJAS SAMA LAHEDALT JA VAHETULT NAGU TEATRISKI

Põltsamaa vallas asuvas Kamari haridusseltsi majas oli kogukonna liikmete ja kaugemalt tulnud huviliste külaliseks armastatud ning austatud näitleja Luule Komissarov. Ta rääkis rollidest teatris ja telelavastuses „Õnne 13”, huvitus külaelust ja lubas Kamarisse tulla ka tulevikus.

Paremalt õed Birgit Nisu ja Vaike Niklus, Luule Komissarov ja õdede ema Juta Nisu. Foto Kamari haridusselts
Paremalt õed Birgit Nisu ja Vaike Niklus, Luule Komissarov ja õdede ema Juta Nisu. Foto: Kamari haridusselts

[pullquote]Kõige eredamalt jäid kuulajatele meelde tema jutustused vahvatest apsakatest, mis tal teatrilaval läbi aegade oma kaasnäitlejatega on juhtunud ja kuidas need olukorrad lahenesid[/pullquote]Kamari kogukonnaelu eestvedaja Vaike Niklusel mõlkus mitu aastat meeles idee kutsuda Luule Kommissarov traditsioonilisele kolmekuninga kohvipeole. „Aasta lõpp tuleb aga alati kuidagi kiiresti ja ootamatult. Olen eelnevatel aastatel isegi Luule kontakti otsinud internetis, aga seda ei ole avalikult saada ja nii ta oli jäänudki mõtteks minu peas. Nüüd detsembris rääkisin oma mõttest õele Birgit Nisule, kes käesoleval aastal on lõpetamas Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuurikorralduse eriala ja Birgit muidugi ütles, et kes siis veel, kui mitte tema saaks mind selles aidata,” rääkis Vaike.

Kohtumisel tuli jutuks nii teater, nooruspõlv, hetketegemised, jalgpall, „Õnne 13”, kui ka näitleja viimane reis. Kõige eredamalt jäid kuulajatele meelde tema jutustused vahvatest apsakatest, mis tal teatrilaval läbi aegade oma kaasnäitlejatega on juhtunud ja kuidas need olukorrad lahenesid.

Luule Komissarov Kamari kandi rahva keskel. Foto Kamari haridusselts
Luule Komissarov Kamari kandi rahva keskel. Foto: Kamari haridusselts

„Luulest peetakse väga lugu ning teda austatakse kui armastatud näitlejannat. Rahvale jäi aga kõige eredamalt meelde tema vaba olek. Paistis, et Luule tundis end Kamaris väga koduselt ning ka kogu sündmus kulges seesuguses õhkkonnas. Ilmselt see ongi Luule üks eredamaid isiksuseomadusi – tunda end koduselt nii Ugala laval kui ka Kamari küla seltsimajas. Ta ongi täpselt nii vahetu ja lahe naine nagu laval paistab,” rääkisid õed Vaike Niklus ja Birgit Nisu.

Luule Komissarov sirvis Kamari küla pildialbumit, rääkisime põgusalt ka külaseltsi tegemistest ning tundus, et talle avaldas eelkõige muljet see, kui tegus külaselts on Kamaris. Lisaks meeldis  talle väga Kamari küla näitetrupi „Parim enne möödas” lühinäidend. Kuuldes tänavu suvel avatavast Kamari järve veesuusabaasist arvas külaline, et seda küla tuleks siis uuesti külastada.

Jaan Lukas