Peipsimaa tunnustab kuldkaladega

Peipsimaa Turism korraldab igal aastal piirkonna aasta konverentsina Peipsimaa Arengufoorumit. Tänavu tunnustatakse esmakordselt tublisid ettevõtjaid ja inimesi Peipsimaa kuldkalaga.

Kataste-Vasknarva, Peipsimaa kultuuripärandiks on ka rannakalandus. Foto MTP Peipsimaa turism
Kataste-Vasknarva, Peipsimaa kultuuripärandiks on ka rannakalandus. Foto: MTP Peipsimaa turism

Peipsimaa Arengufoorum toimub teisipäeval, 10. detsembril algusega kell 11.00 Mustvee kultuurikeskuses. Peipsimaad teatakse puhta looduse, kireva kultuuri ja rahvusvaheliselt tuntud eheda turismipiirkonnana. Asudes pildis oma eripäraga on Peipsimaa nii sise- kui väliskülaliste seas armastatud ja omanäoline sihtkoht.

Peipsimaa Turismi juhataja Kadi Ploom teeb ülevaate arengufoorumi esimeses pooles Peipsimaal olnust ja 2020+ tegevustest. “Kümne aasta jooksul on Peipsimaast saanud tuntud ja atraktiivne turismisihtkoht, kuhu leiavad oma tee nii siseturistid kui külalised kaugemalt. Arvestades Peipsimaa potentsiaali ja head koostööd, tegutseme jõudsalt sihtkoha arendamisega ja külastajate arvu suurendamisega.“ sõnab Kadi Ploom.

Edukas sihtkoht näeb aina uute elamuste pakkumist võimaldavaid seoseid ning arendab end külastaja loogikast ja teekonnast lähtuvalt. Turism on traditsioonidega nagu Peipsimaagi, mille arendamiseks on pidevalt vaja värskeid kuid samas töötavaid ärilahendusi. Sihtkohtade tulevikust Eestis 2020+ räägib EAS turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli.

Turism näitab jõulist kasvu ja kliendi ootused muutuvad pidevalt. Seega on oluline visata pilk peale tegutsevale ärimudelile. Turismiettevõtte e-õppeprogrammist “Müügist juhtimiseni” tuleb rääkima EAS turismiarenduskeskuse kliendisuhete juht Piret Koodi.

Unistuste täitumiseks ei ole mitte kunagi hilja ja sellele annab kinnitust Liina Pulges, kes on aidanud ellu viia nii enda kui ka teiste unistusi.

Peipsimaa on huvitav ja ilus piirkond ning kõige parem on seda avastada ilma autota. Tartu Rattaringlusest räägib Tartu linnatranspordi projektijuht Maarika Post ja loodusturismist, ratta rentimisest ja koostöö olulisusest on kutsunud rääkima Frank Tuomineni Soomest.

Arengufoorumi teises pooles, mis algab kell 17.30, tunnustatakse esmakordselt Peipsimaa parimaid ja seda lausa kolmes kategoorias: Tegus Peipsimaa Turismiarendaja, Tubli Peipsimaa Turismitegu, Atraktiivne Peipsimaa Turismiobjekt. Igas kategoorias antakse välja kolm kuldkala. Konkursile on esitatud enam kui 30 Peipsimaa tegusat ettevõtjat ja inimest.

VIII Peipsimaa Arengufoorum toimub Peipsi-Alutaguse Koostöökoja, Jõgevamaa Koostöökoja, Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu ja Piiriveere Liider koostööprojekti “Peipsimaa võrgustike tugevdamine 2018-2020” raames koostööna Peipsimaa Turismiga.

KU päevatoimetaja