Selgusid koolinoorte ideekonkursi „Mina suudan“ võitjad

Siseministeeriumi korraldatud koolinoorte ideekonkursile „Mina suudan” oodati mõtteid, kuidas parandada noorte turvalisust, heaolu ja tervist kohalikus kogukonnas. Noored said oma ideid esitada 23. septembrist kuni 14. oktoobrini. Nüüdseks on rahvastikuministri välja kuulutatud koolinoorte ideekonkursi võitjad selgunud.

Kihnu kooli hoone (tagaplaanil). Foto Urmas Saard
Kihnu koolihoone (tagaplaanil). Foto: Urmas Saard

[pullquote]Aktiivseimalt osavõtnud kooli ja õpilasesinduse tunnustus läheb Kihnu koolile[/pullquote]Rahvastikuministri Riina Solmani sõnul hoolivad tänapäeva noored ühiskonna tervisest ja tahavad selle parandamisel võimalikult palju ise osaleda. „Täiskasvanute ja riigi kohus on neid noori õpetada kogukonnas leiduvaid probleeme märkama ning neile ka lahendusi otsima. Esmakordselt läbiviidava projekti eesmärk on nii noorte endi innustamine kui ka õpetajatele sisendi andmine, kuidas kodanikuühiskonna ja -algatuse temaatikat tundides käsitleda, et ükski leidlik õpilane ei jääks ilma võimalusest ühiskonnas ise kaasa lüüa.”

Tööde hindamine toimus kolmes astmes: kooli, maakondliku ja üleriigilise vooruna. Iga maakond saatis kolm parimat tööd esitamiseks üleriiklikku hindamisvooru, kus valiti välja viis kõige läbimõeldumat ja suurema kogukondliku mõjuga ideed.

Parimate ideede esitajad saavad auhinnaks 1000 eurot, neid juhendanud õpetaja 300 eurot. Lisaks tunnustatakse kõige aktiivsemaid koole ja nende õpilasesindusi.

6.-9. klasside arvestuses olid hindamiskomisjoni hinnangul läbimõeldumad tööd:

Kohtla- Järve Ahtme Gümnaasiumi 9. c klassi õpilaste esitatud idee „Looduse valve kogukond“ ja
Väike-Maarja Gümnaasiumi 6. klassi idee „Võta eeskuju!“

10.-12. klasside arvestuses pälvivad stipendiumi:

Tallinna 21. kooli 12. B klassi õpilaste esitatud idee „Kirjad suurele sõbrale“ ja
Viimsi Gümnaasiumi 11. klassi õpilase esitatud idee „Eesti Noorte Organisatsioon- ENO“

Üleriikliku hindamiskomisjoni otsusega tõstetakse esile väljapaistva ja hästi läbimõeldud idee eest Valga Priimetsa Kooli 8. a klassi õpilase esitatud ideed „Сотрудничество“.

Aktiivseimalt osavõtnud kooli ja õpilasesinduse tunnustus läheb Kihnu koolile.

Auhinnad annab üle rahvastikuminister 25. novembril toimuval pidulikul kodanikupäeva tänuüritusel Tallinnas.

KU päevatoimetaja