Pärnu linn toetab ekspordivõimekusega ettevõtteid

Pärnu linnavalitsus määras ettevõtlustoetused neljale Pärnus tegutsevale ettevõttele, mis soovivad kasutada omavalitsuse rahatuge ettevõtte konkurentsivõime ja ekspordivõimekuse tõstmiseks.

Pärnu linnavalitsuse hoone. Foto Urmas Saard
Pärnu linnavalitsuse hoone. Foto: Urmas Saard

Osaühing Dolly Reklaam saab linnalt 1453, 90 eurot nii välis- ja sisemesside külastamiseks kui ka messidel osalemiseks ja tööalasteks täiendkoolitusteks.

Osaühingule GooDrink määras linn 3360 eurot toetust, mida ettevõte kasutab show-baaride ekspordiks Lätti, Leetu, Austriasse ja Soome.

Osaühing Pehmö arendab linnalt saadava 2366 euro abil Pehmoshop.com e-poe keskkonda.

Suurima toetussumma – 5000 eurot – saab osaühing Verdon, kes kasutab toetusraha firma kodulehe üles ehitamiseks.

Kokku maksab Pärnu linn 2019. aasta ettevõtlustoetuste teises voorus välja 12 189 eurot ja 90 senti.

Linna antav toetus on ettevõtjate hinnangul äärmiselt oluline, sest aitab väikesel või alustaval ettevõttel võtta ette tegevusi, mida ainult omal käel oleks keeruline ellu viia.

Näiteks mullu sai ettevõtlustoetust osaühing Pärnu Graniit, mis soovis rahalist tuge Soomes toimuval Finnbuild ehitusmessil osalemiseks.

„Messil osales kaks meie ettevõtte esindajat, lisaks kaasasime ühe eksperdi Iirimaalt. Tänu messile õnnestus meil sõlmida leping kohaliku tööstuspargi arendajaga, kellele pakkusid huvi meie pakutavad betoonist erilahendused,“ meenutab OÜ Pärnu Graniit müügispetsialist Teet Rehtla.

Peale konkreetse lepingu sai Pärnu Graniit Soome klientidelt ka mitmeid hinnapäringuid ja Pärnu firma betoontoodete vastu on tuntud huvi ka pärast messi.

Pärnu linn maksab ettevõtlustoetust alates 2012. aastast.