Annetamistalgud asetavad heategevuse au sisse

3. detsembril toimuvad Eesti esimesed annetamistalgud. Sel päeval võtavad kümned vabaühendused üle Eesti ette erinevaid tegevusi, et koguda annetusi ühiskondlike probleemide lahendamiseks ning kutsuda inimesi üles endale olulist valdkonda toetama.

Annetus
Annetus

[pullquote]ühiskonnad, kus heategevus on levinud ja au sees, on õnnelikumad ja tugevamad[/pullquote]Sarnane algatus on saavutanud rahvusvahelise menu Giving Tuesday nime all. 3. detsembril ja selle vahetus ümbruses korraldatakse üle maailma kampaaniaid ning üritusi, et leida uusi annetajaid, tugevdada sidet olemasolevatega ning edendada annetamiskultuuri laiemalt.

“Eestis annetab heategevuseks keskmiselt iga neljas inimene, paigutades meid maailmas 66. kohale. See tähendab, et kolm inimest neljast ei anneta, ehkki just ühiskonnad, kus heategevus on levinud ja au sees, on õnnelikumad ja tugevamad. Annetamistalgutega tahame aidata ka Eestil selliseks saada,” ütles annetamistalgute korraldaja Helen Talalaev.

“”Teeme ära!” talgutega on paljud avastanud, kui suuri asju saab üheskoos korda saata. Loodame, et ka annetamistalgud pakuvad kellelegi võimaluse esimesteks sammudeks heategevuses, teistele aga põhjust oma annetusi ja nende mõju veelgi paremini läbi mõelda,” lisas Vabariigi Presidendi vabakonna nõunik Urmo Kübar.

Annetamistalguid on oodatud korraldama kõik vabaühendused. Veebilehelt www.annetamistalgud.ee leiab talgukaardi, kuhu lisanduvad novembri jooksul kõik üle Eesti toimuvad talgud. Annetajad saavad valida talgukaardilt organisatsiooni või mitu, keda jõukohaste vahenditega toetada.

Annetamistalguid veab eest Vabaühenduste Liit koostöös Vabariigi Presidendi Kantselei ja maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga.