Tori valla esimesed aukodanikud

Pärnumaa Tori vallavolikogu tänase istungi otsusega said Tori valla aukodaniku aunimetused Silva Mürel, Hans Soll ja Ants Tugedam.

Hans Soll oma kodus. Foto Urmas Saard
Hans Soll oma kodus. Foto: Urmas Saard

Hans Solli juhitud kodanikualgatuslik rühm on aidanud kaasa sellele, et 2015. aasta aprillis omandas riik Sindi paisu ning alustas projekteerimist betoonpaisu lammutamiseks ja loodusilmelise kärestiku rajamiseks. Paisu avamisega paraneb kalavarude seis kogu Pärnu jõestikus ning kalade vaba liikumine parandab ökoloogilist tasakaalu. Kalade kudealade avamisega suurenevad kalavarud Pärnu lahes ja laiemalt Läänemeres.

Silva Mürel on Tori apteegi juhataja alates 1987. aastast ning on kogu töötatud aja jooksul hoolinud valla kodanike tervisest, seda ka väljaspool oma tööaega. Vanematele elanikele viib Silva Mürel rohud koju kättegi. Proviisori amet on naise elutöö, mis on toetanud ka valla arengut.

Ants Tugedam. Foto Urmas Saard
Ants Tugedam. Foto: Urmas Saard

Ants Tugedam on Are piirkonnas lugupeetud ja staažikas bussijuht, kes on kohalike hulgas väga hinnatud. Ants Tugedam oskab ennetada reisijateveol ette tulevaid probleeme, näiteks suhtleb ta lapsevanematega, kui koolibussi graafikus on muudatusi ning veendub, et igale lasteaialapsele ikka vanem vastu tuleks ja on mõnikord lapsed ka koduukseni viinud. Ants Tugedam on muu hulgas olnud õpilasmalevas noorte vabatahtlikuks juhendajaks, lüües ka ise töötegemisel kaasa. Ants Tugedam on Are piirkonna laste jaoks väga heaks eeskujuks.

Tori valla aukodaniku nimetuse andmise eesmärk on avaldada avalikku tunnustust isikule, kes oma elutööga on tööalaselt või ühiskondliku tegevusega silma paistnud valla arendamisel, tõstnud valla mainet ja toonud paikkonnale tuntust.

Urmas Saard