Pärnust sai Euroopa ajalooliste kuurortlinnade liidu liige

Pärnu kuulub nüüdsest ametlikult Euroopa ajalooliste kuurortlinnade liitu (European Historic Thermals Towns Association – EHTTA).

Pärnu. Foto Urmas Saard
Pärnu. Foto: Urmas Saard

[pullquote]saime kandideerimise jooksul kinnitust, et nii meie ajaloolised traditsioonid kui ka täna pakutavad teenused on kõrgel tasemel[/pullquote]Liikmeks astumine toimus 10. oktoobril liidu üldkoosolekul Spa linnas Belgias.

EHTTA loodi 2009. aastal Brüsselis. Liitu kuulub tänaseks üle 50 liikmeslinna ja regiooni 16 Euroopa riigist.

Pärnu on ühingu põhjapoolseim liige, meile lähim sihtkoht asub Poolas.

Liidu eesmärgiks on edendada ja tihendada liikmeslinnade vahelist koostööd, kaitsta kuurortlinnade ajaloo-, arhitektuuri- ja kunstipärandit, tõsta ühiskonnas teadlikkust ajalooliste kuurortlinnade väärtustest, seista nende linnade majandusliku arengu eest ning arendada linnade ajaloo, kunstipärandi, kultuuri ja spaatraditsioonidega seotud teadusuuringuid ja turundustegevust.

EHTTA osaleb igal aastal rahvusvahelistel messidel, kus esindab kõiki liidu liikmeid.

Pärnu abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi tuli Pärnul ühingusse pääsemiseks läbida põhjalik hindamine, mille käigus uuriti siinseid spaatraditsioone, ajaloolist kultuuripärandit ja tänaste turismiteenuste valikuid ja kvaliteeti.

„Kandideerimise ja liikmeks astumise ürituse raames sai Pärnu võimaluse tutvustada oma tegemisi Euroopa parimatele kuurordivaldkonna tegijatele. Kuigi Pärnu ja Eesti ei ole antud valdkonnas Euroopas väga tuntud, saime kandideerimise jooksul kinnitust, et nii meie ajaloolised traditsioonid kui ka täna pakutavad teenused on kõrgel tasemel,“ sõnas Aavik.

Eesti suvpealinn võidab Aaviku sõnul liitu kuulumisest mitmel moel: liikmeks olemine annab võimaluse osaleda rahvusvahelistes projektides, jagada teiste kuurortlinnadega praktilisi kogemusi, teha koostööd turismiprofessionaalide ja reisikorraldajatega, kasutada katusorganisatsiooni turundusvõimalusi, parandada turistide seas ajalooliste kuurortlinnade nähtavust.

EHTTA liikmemaks on 3500 eurot aastas.