Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2019
E T K N R L P
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Laupäeval avavad uksed Sibulatee puhvetid

Sel laupäeval, 14. septembril, teevad juba kell kümme uksed lahti 23 Sibulatee piirkonna puhvetit. Näidatakse uhkusega oma õuesid ja aedasid ning pakutakse külalistele kõike head ja paremat. Lisaks toimub esimest korda parima sibulapirukameistri konkurss.

Latika puhvet Sibulateel Foto Ahto Sooaru

Latika puhvet Sibulateel. Foto: Ahto Sooaru

Esimest korda puhvetitepäeva ajaloos toimub sibulapirukakonkurss

Neljandat sügist võtavad Sibulatee piirkonna elanikud südame rindu ning võõrustavad tuhandeid külalisi. Terve suvi kestvad ettevalmistused tipnevad sel laupäeval. On ehitatud terrasse, otsitud juurde nõusid, katsetatud uute retseptidega. Kõik puhvetid on valmis laupäeva hommikul kell 10, et kaheksa tunni vältel anda endast parim. Menüüdes on muidugi nii Peipsi kala kui kohalikku sibulat, nii jõhvikajooke kui kukeseenesuppe, nii plaadikooke kui peeneid pavlovaid.

Pea igas puhvetis saab kõhutäie kõrvale ka silmadega süüa või midagi ise teha. On nii ponisõite kui lastele aardejahte, käsitöö õpitubasid kui näituseid, pagari õpituba kui rohkelt kohalikku muusikat. Puhvetite päev jätkub peale kella kuut õhtul Pullitalli puhvetis veel toreda tantsupeoga.

Esimest korda puhvetitepäeva ajaloos toimub sibulapirukakonkurss, kus saavad osaleda Sibulatee piirkonna elanikud. Tuleb küpsetada võimalikult hea pirukas ning žürii valib välja parimatest parima. Terve järgmise aasta kannab üks Sibulatee piirkonna maja uhket silti „Sibulatee parim sibulapirukameister 2019“.

Eesti toidu kuu ajal toimuval sündmusel on siinsed 23 puhvetit laiali pillutatud terve Sibulatee piirkonna ulatuses: Koosal, Varnjas, Kasepääl, Kolkjas, Alatskivil, Palal, Kadrinal, Kokoral, Haavakivil, Torilas, Nina külas. Tartu poolt tulles esimene puhvet asub Varal. Päris mitmed puhvetid asuvad otse Peipsi järve kaldal.

Palju lisainfot siit ja  Facebookis.

Comments are closed.