Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2019
E T K N R L P
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Sindis ütlesid lapsed „Tere lasteaed!”

Tänane septembrikuu esimene tööpäev algas Sindi lasteaias piduliku lipuheiskamise ja ümber maja kätest kinnihoidmisel keti moodustamisega.

Õppeaasta esimesel päeval moodustas Sindi lasteaia pere maja ümbritseva keti. Foto Urmas Saard

Õppeaasta esimesel päeval moodustas Sindi lasteaia pere maja ümbritseva keti. Foto: Urmas Saard

täiskasvanutele tugevat tahet, tugevat närvi, kindlat meelt, rahulolevaid lapsevanemaid ja rõõmsameelseid lapsi

Eesti vanimas järjepidevalt tegutsevas lasteaias on algaval õppeaastal 207 last, kelle heaks töötab 56 töötajat. Neist enamik kogunes õuel asuva lipumasti juurde, alates nelja sõimerühma kõige noorematest (1,5 aastat) kuni järgmisel aastal kooliteed alustavateni, samuti õpetajad, köögitöötajad ja kõik teised mõnd tähtsat ametit pidavad täiskasvanud. Hoburauakujuliselt kaarduvas rivis seisti näoga hoone peaukse poole, kus päeva tähtsust arvestavalt asusid alusel kolm lippu: äärtel ajalooline Sindi linna ja võililletüdrukuga lasteaia lipp, keskel kõige auväärsemal kohal sinimustvalge lipp.

Ootevalmiduses mastilipp tõusis sinitaevasse helikandjalt kostva Eesti hümni meloodia ja rivisseisjate valju laulmise saatel. Lipunööri vedasid direktor Kairi Rinaldo ja õppealajuhataja Reine Tänav. Järgneva sõnavõtuga tervitas tähtsa hetke tunnistajaid Rinaldo, kelle sõnul on ääretult tore näha jälle kogu lasteaia peret. Kallite laste poole pöördudes lootis ta, et algav õppeaasta viib neid kokku paljude toredate sõpradega, pakub vahvaid mänge, põnevust, uusi teadmisi, avastamise rõõmu ja lustilisi lasteaiapäevi. „Aga kõigile täiskasvanutele tugevat tahet, tugevat närvi, kindlat meelt, rahulolevaid lapsevanemaid ja rõõmsameelseid lapsi.”

Direktor jutustas loo võililletüdrukust, kelle kujutis kaunistab välisseina peaukse kõrval, lehvib lasteaia lipukangas ja ilmub aegajalt elaval kombel laste sekka. Seda legendi polevat mitte keegi varem kuulnud, aga et võililletüdruk ikka päris tõeline on, sai jutustuse lõppemise silmapilgul uuesti kinnitust.

Võililletüdruk

Võililletüdruk jooksis kõigi kolmeteistkümne rühma juurest mööda, lõi tereplaksu nii paljudele kui jaksas. Muusikaõpetaja Ülle Ots ergutas akordionil mängitud hoogsal tempol lapsi ja õpetajaid vastu tervitama. Ergutuslauluks valiti „Tere jälle”.

Ühistantsuks sobis hästi „Kui sul tuju hea”. Võililletüdruk näitas liigutusi ette.

Rinaldo venitas kätest hoidvat rivi vastupäeva ja Tänav üritas sama teha päripäeva

Üle muru sammusid mikrofoni ette Nublude rühma neli tüdrukut ja Markus Ollep. Laste suust ja südamest helises laul „Kõnnin Eestimaa külas”. Kogunemine lõppes „Sindi lasteaialaulu” ühislaulmisega, aga laiali veel ei mindud, sest veel üks oluline katse ootas tegemist. Prooviti, kas kätest kinni hoides jätkub erinevas pikkuses ja vanuses inimesi, et lasteaiahoone rõngasse võtta. Balti tee ümmarguse aastapäeva aastal moodustati miniatuurne kett direktorist õppealajuhatajani. Rinaldo venitas kätest hoidvat rivi vastupäeva ja Tänav üritas sama teha päripäeva. Kõigi ühisel pingutusel läkski üritus korda.

Näoga lasteaia poole seistes hüüdsid lapsed rühmade kaupa „Tere lasteaed!”. Hiljem söödi majja sisenedes suu magusaks kooki ja sefiiritorti maiustades. Lasteaia töötajatele valmistab head meelt vahepeal kaduma hakanud tava uuesti elustumine. Lapsed tulevad majja õppeaasta esimesel päeval jälle lilledega.

Urmas Saard

Comments are closed.