Piltuudis: Lavassaare Trio esines pannkoogipäeval Sindi suvemuusika sarjas

Täna toimus Sindi seltsimaja esise pargi puude all ja otse Sinklaste telgi kõrval kolmas suvemuusika kontsert. Tegelikult on trios lauljaid ja pillimängijaid koguni kuus, aga Sindis esinesid kolmekesi Raido Koppel akordioniga, Jaanus Jantson kitarriga ja Ado Kirs kontrabassiga.

Kokandusringi Sinklased noored pannkoogipäeva tegemas. Foto Urmas Saard
Kokandusringi Sinklased noored pannkoogipäeva tegemas. Foto: Urmas Saard

Juba ammu enne esinejate saabumist vonkles pikk pannkoogi ostjate saba Sindi noorte kokkade telgi juures. Pärnumaa Noorte Kokandusring tegutseb ka Sindi Avatud Noortekeskuse juures, kus noored toiduvalmistajad on ühinenud nimetuse Sinklased alla. Kaur Kasemaa eestvedamisel korraldasid nad tänaseks esimese ülelinnalise pannkoogipäeva, mis on üks osa järjekordsest Sindi hoovimüügi ja ühepäevakohvikute tegemistest.

Lavassaare Trio Sindis. Foto Urmas Saard
Lavassaare Trio Sindis. Foto: Urmas Saard

Muusikute saabumisel muutus ka järjekorras seisjate meeleolu lõbusamaks. Esitatud lugude stiili üldnimetajaks oli kolmekümnendate kontsert- ja tantsumuusika, sekka palasid kuni seitsmekümnendateni, kuid väga mitmekesisest kavast ei puudunud ka tänapäeval tuntuks saanud lood. Kirsi sõnul on kuulajate poolt alati väga oodatud Kihnu Virve muusika. Lisaks eesti keelele kuulis ka saksa-, hispaania, vene- ja rootsikeelseid laule.

Lastele kinkis suurt lõbu Kriipsujuku, kes lubas pisikesed põngerjad täiesti tasuta batuudile hullama.

Järgmisel laupäeval on eelnevalt väljakuulutatud kavas muudatus: 24. augustil esineb Anne Adams ja Margus Jürisson. Šal-lal-laa laulmist ei toimu.

31. augustil lõpetab Sindi suvemuusika kontserdite sarja Sindi muusikakool.

Urmas Saard

Samal teemal:

Sindi suvemuusika esinejad ansamblitest Top Ten ja Olla Daam. Foto Urmas Saard

 

 

 

Sõprusansamblite suvekontsert Sindis