Põltsamaa on lindilkõndia Jaan Roose saabumise eel ootusärevuses

23. augusti õhtul Balti keti 30. aastapäeva tähistamise sündmuse raames on Põltsamaal oodata erilist elevust tekitavat sündmust. Põltsamaa jõe ületab maailmakuulus lindilkõndija ehk slacliner Jaan Roose.

Slacliner Jaan Roose 2017. a oktoobris Sindis. Foto Urmas Saard
Slacliner Jaan Roose 2017. a oktoobris Sindis. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Roose on ainus inimene maailmas, kes sooritanud salto 117 meetri kõrgusel.[/pullquote]Jaan Roose ületab silmapaistvalt suurtes kõrgustes ja pikkustes vahemaid lindil (slacline), mis on kindla vetrumise ja tehnoloogiaga koormarihm. „Minu poole pöördusid Põltsamaa valla esindajad. Küllap nad olid minu etteastetest siis teadlikud ja neid näinud,” sõnas Roose.

Käesoleva nädala kolmapäeval käis Roose tutvumas vajalike tingimustega Põltsamaa jõe ületamiseks. „Kõik tarvilikud tingimused selleks on olemas. Põltsamaa vallavalitsuse turundusspetsialist Raivo Suni ütles, et slacline, mida mööda Roose jõge ületab, on paigaldatud kahe puu vahele, millest üks asub vallavalitsuse hoone juures ja teine Roosisaarel. Roose etteaste toimub kella 18 paiku. Ta lubas Põltsamaale kaasa võtta ka seaded, mis võimaldavad nii-öelda „normaalsetes” tingimustes oma tasakaalu proovile panna.

Roose on ainus inimene maailmas, kes sooritanud salto 117 meetri kõrgusel. Hiljuti ületas ta lindil Laagna tee. Sellele sündmusele elas põnevusega kaasa Lasnamäe linnaosa vanem Andres Vään, kes on ühtlasi Põltsamaa vallavolikogu esimees. „Oma ala tipptegija valmisolek sooritada teadmisi, oskusi ja julgust nõudev etteaste Põltsamaal on meie piirkonnale suur au. Kindlasti tullakse sellest elamust saama erinevatest Eestimaa paikadest,” rääkis Vään.

Jaan Lukas