Kohtla-Järve uuele spordi- ja tervisekeskusele asetati nurgakivi

Regionaalminister Jaak Aab, Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja Nordecon AS-i hoonete ehituse divisjoni juht Meelis Kann panid eile, 9. juulil Kohtla-Järve uuele spordi- ja tervisekeskusele nurgakivi. Ajakapslisse asetati tavapäraselt sama päeva lehed, kehtivad rahatähed ja erinevad meened.

Kohtla-Järve spordi- ja tervisekeskuse makett. Foto Tatajana Samsonova
Kohtla-Järve spordi- ja tervisekeskuse makett. Foto: Tatajana Samsonova
Nurgakivi kapsel Kohtla-Järve spordi- ja tervisekeskusele. Foto Tatajana Samsonova
Nurgakivi kapsel Kohtla-Järve spordi- ja tervisekeskusele. Foto: Tatajana Samsonova

[pullquote]Tänaseks on tööd jõudnud juba maa peale ning igaüks võib oma silmaga näha, kui suur maja hakkab olema[/pullquote]„Kohtla-Järve jaoks on spordikeskuse esimese etapi valmimine ühe pika ettevalmistuse väärikas tulemus. Ma usun, et linnarahvale pakuvad keskuse võimalused edaspidi palju rõõmu. Meie jaoks on ka oluline, et nii suured hooned oleksid ehitatud tänaste teadmiste ja standardite järgi,“ ütles Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko.

„Tänaseks on tööd jõudnud juba maa peale ning igaüks võib oma silmaga näha, kui suur maja hakkab olema. Spordi- kui tervisekeskus hakkab mahutama ujulat, tennisehalli, kohvikuid, galeriisid, saunu ja muud,“ sõnas Nordecon ASi hoonete ehituse divisjoni juht Meelis Kann. „Kohtla-Järve jaoks on oluline, et valmiv spordi- ja tervisekeskus oleks optimaalne ja energiasäästlik, võimalikult madalate ülalpidamiskuludega omanikule, aga samas mugav ja funktsionaalne lõppkasutajale.“

Kohtla-Järve spordi- ja tervisekeskusel on kolm maapealset korrust, lisaks soklikorrus. Hoonete esimese etapi netopindala on kokku 13 853,8 m2. Hoonesse tuleb tribüünidega ujula, kus on 25 meetri pikkune ja 10 rajaga bassein koos riietusruumidega, lasteujula, jõusaal koos riietusruumidega, kaupluseruumid, spordisaalid soojendusujumiseks ja tennise mängimiseks, treenerite ruum, aeroobikasaalid, garderoob, riietus- ja duširuumid koos saunadega. Hoones asuvad kohvik, galeriid, lastetuba ja tehnilised ruumid.

Spordi- ja tervisekeskuse ehitatakse Järveküla tee 41 kinnistule Järve linnaosas. Ehitustööd algasid tänavu aprillis ja hoone valmib kahe aastaga. Ehitus läheb maksma ligi 11 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks, maakondliku tähtsusega objekt rajatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasfinantseerimisel.