Jana Ots: oleme jätkuvalt arenev ja kasvav ringkond

Kaitseliidu Kikepera malevkonna kodus tähistati Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna aastapäeva tervituste, tunnustamiste ja nelja uue liikme tõotuse andmisega.

Karmen Vesselov õnnitleb uut Naiskodukaitse liiget, kes on äsja oma tõotuse öelnud Foto Urmas Saard
Karmen Vesselov õnnitleb uut Naiskodukaitse liiget, kes on äsja oma tõotuse öelnud. Foto: Urmas Saard

[pullquote]Hea on töötada sellises õhkkonnas, kus pinged maandatud ja koostöö sujub[/pullquote]Pärnumaa ringkonna Ülejõe jaoskonna esinaine Jana Ots ütles aastapäeva aktuse kõnes, et neile on Eesti taolises väikeses riigis iseenesest mõistetav panustada palju vaba aega Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegemistesse. Tema sõnul peab riigikaitse olema iga kodaniku kohus. „Veel enam – me mitte ainult ei tegele päevast päeva õppuste, drillide, enese ja teiste koolitamise ning teavitustööga, vaid peame samas olema ka nähtavad.” Seda ikka selleks, et nii Eestis kui mujal maailmas teataks kuidas naiskodukaitsjad hoiavad ja kaitsevad oma riiki.

„Oleme jätkuvalt arenev ja kasvav ringkond. Meil on tublilt toimivad jaoskonnad ja erialagrupid.” Toitlustajad said hakkama nii igapäevaste kui ka Naiskodukaitse üleriigilise välikokavõistluse korraldamisega. „Kirsiks tordile oli meie välikokkade esikoht. Ehk siis Pärnumaal on Eesti parimad välikokad!” Ots lisas kommentaariks, et toitlustus on väga reaalne tegevus nii õppustel kui pärissõjas.

Meditsiinigrupp on võtnud uueks sihiks rahvaharimise olulistel teemadel. Koolitus väikelaste esmaabist üllatas neid endidki kui ilmnes tormijooksuline registreerimine.

Väike Saarde jaoskond on omanäoline ja paistab silma innukas koostöös kodutütarde ning noorkotkastega. „Pea igale üritusele, nagu nad ise ütlevad, võtavad kodust ka kodutütred kaasa,” esitas Ots näiteks. Toimuvad regulaarsed kodutütarde ja noorkotkaste koondused, mille vastu on huvi hüppeliselt tõusnud.

„Ülejõe jaoskond toimetab ikka metsas. Träkkisime ühe olulise raja maailmakaardile, et palverändurid leiaksid tee Pärnust Iklani ja saaksid sealt edasi kulgeda kuni Santiagoni.”

Kõige suurem Pärnu jaoskond näitab mitmekesisust. Pärnu naised võivad teeõhtutel tegeleda tubaste tegemistega, aga ei pelga minna ka ööorienteerumisele.

„Naiskodukaitse üks väärikamaid ja tähtsamaid missioone on minu silmis Sinilille kampaania. Tahan tänada Port Artur Gruppi meeldiva koostöö eest,” rääkis Ots.

„Tänan siiralt meie ringkonna esinaist Karmen Vesselovi – sinu juhivõimekus on imetlusväärne. Hea on töötada sellises õhkkonnas, kus pinged maandatud ja koostöö sujub,” lõpetas Ots oma kõne pääliku ja kaasvõitlejate kiitmisega.

Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov ja Saarde jaoskonna esinaine Sirli Pedassaar-Annast tunnustasid tublimaid ja pidasid meeles koostöö partnereid.

Muusikaliste vahepaladega esinesid neli kodutütart ja nende juhendaja Tiia Hermann. Muusikalise vahepala mängis klaveril Hele-Mai Jalasto.

Urmas Saard

Samal teemal:

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna taasloomise 25 aastapäeva tähistamine Eesti sõjameeste mälestuskirikus Foto Urmas Saard

 

 

 

25 aastat Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonda