Rahvahulk moodustas Põltsamaal inimlippu

3. juuni õhtul moodustati Jõgeva maakonnas Põltsamaal Eesti lipu 135. aastapäeva auks inimlipp.

Eesti lipu 135. sünnipäeva tähistamine Põltsamaal. Foto Väino Valdmann
Eesti lipu 135. sünnipäeva tähistamine Põltsamaal. Foto: Väino Valdmann

Eesti lipu piduliku numbriga sünnipäeva tähistamiseks Põltsamaal andis põhjuse asjaolu, et esimese sinimustvalge lipu õmbles 1884 aastal siine kooliõpetaja Emilie Beermann.

Nii kutsus Põltsamaa vallavalitsus kõiki huvilisi sini-must valgetes riietes Põltsamaale, et moodustada üheskoos inimlipp. Kutsele reageerisid sajad inimesed erinevatest põlvkondadest. Inimlipp moodustati Pajusi maantee sõiduteel, rongkäigus mindi muusikakooli juurde, Beermanni lipuväljakule ja endise Põltsamaa kihelkonnakooli juurde. Kõik need paigad on seotud Eesti lipu õmblemislooga.

Tervituskõnedega esinesid Eesti lipu seltsi juhatuse esimees Jüri Trei ja Põltsamaa vallavanem Karro Külanurm. Kontserdil Põltsamaa kultuurikeskuse juures esinesid eestimeelsete lauludega Ivo Linna, Anti Kammiste ja Tõnis Mägi.

„Nii möödanikus kui tänapäeval on Põltsamaa kandi rahvas osanud heade mõtete ja tublide tegudega väärikat nime teha nii kodukandis kui ka kogu Eestis. Järjekordne näide sellest oli inimlipp,” arvas Põltsamaa vallavolikogu esimees Andres Vään, kes nüüd ühtlasi ka Lasnamäe linnaosa vanem.

Jaan Lukas

One thought on “Rahvahulk moodustas Põltsamaal inimlippu”

Kommenteerimine on suletud.