Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

mai 2019
E T K N R L P
« apr   juuni »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Sindi tähistab Eesti lipu 135. sünnipäeva

Eesti lipu 135. sünnipäeval marsivad Sindi koolinoored kahel korral mööda ajaloolist Pärnu maanteed, rivistuvad linna raekoja ette pidulikule tseremooniale ja annavad keskpäeval kontserdi Sindi seltsimajas.

Pidulik lipurivistus Sindi linna raekoja ees 2018. a lipu päeval. Foto Urmas Saard

Pidulik lipurivistus Sindi linna raekoja ees 2018. a lipu päeval. Foto: Urmas Saard

kolme neidu kaunistavad sinimustvalged õlapaelad

4. juunil algusega kell 10.00 liiguvad Sindi gümnaasiumi õpilased koos õpetajatega mööda Pärnu maanteed raekoja juurde, kus kell 10.20 toimub pidulik lipurivistus ja koolinoortega ühinevad ka Sindi lasteaia vanemate rühmade mudilased. Kohal on Pärnu noorte puhkpilliorkester Rein Vendla juhatamisel. Tervitab Tori vallavanem Lauri Luur. Õpilased Braian Kulp ja Merilin Haasma esitavad mõtteid teemal „Eesti lipp ja mina“, mille aitas ette valmistada õpetaja Eneli Arusaar, Eesti lipu seltsi liige.

Kell 10.30 marsitakse orkestrihelide saatel tagasi koolimaja juurde. Sinimustvalget esinduslippu kannab 12. klassi õpilane Margit Viies, liputoimkonnas saadavad teda 10. klassi õpilased Merili Tambu ja Pilleriin Pihelgas. Kõiki kolme neidu kaunistavad sinimustvalged õlapaelad. Sama liputoimkond esindab kooli ja Sindi linna ka XXVII laulu- ja XX tantsupeo “Minu arm” rongkäigus. Sindi gümnaasiumi lippu kannavad vaheldumisi Martti Šorin ja Antero Eistri.

Algusega kell 12.00 toimub tähtpäeva kontsertkatus Sindi seltsimajas, kus esinevad Sindi gümnaasiumi õpilased ja Kuu tantsurühm. Tervitavad Eesti lipu seltsi Sindi osakonna esimees Urmas Saard, Pärnu abilinnapea ja lipu seltsi liige Marko Šorin. Lõpusõna ütleb Sindi gümnaasiumi direktor ja lipu seltsi liige Ain Keerup.

möödub 100 aastat päevast, kui vastuvõetud eelkonstitutsioonilises aktis „Eesti Vabariigi valitsemise ajutine kord“ kõneldi esmakordselt eesti keelest kui riigikeelest

Eesti lipu selts peab väga tähtsaks juhtida tähelepanu sellele, et lisaks sinimustvalge lipu sünnipäevale on 4. juunil veel teinegi oluline tähtpäev. Tänavu, täpselt 4. juunil, möödub 100 aastat päevast, kui vastuvõetud eelkonstitutsioonilises aktis „Eesti Vabariigi valitsemise ajutine kord“ kõneldi esmakordselt eesti keelest kui riigikeelest. Käimas olev eesti keele aasta tähistabki eesti keele mainimist riigikeelena sada aastat tagasi, väärtustab meie keelt arvukate sündmuste ja tegevustega.

Pidupäeva korraldavad Eesti lipu seltsi Sindi osakond ja Sindi gümnaasium, kes kutsuvad kõiki pidulikust sündmusest osa saama. Kaasa võtta eelmistel aastatel jagatud käsilipud. Ka käesoleval aastal kingib lipu selts kohalviibivatele inimestele käsilippe.

Urmas Saard

Samal teemal:

Narva. Foto Joel Kirber

 

 

 

Eesti lipu päeva kõnekoosolek Narvas

Eesti lipu 125. sünnipäeva tähistamine Otepääl 2009. aastal. Foto Urmas Saard

 

 

 

Otepää tähistab Eesti lipu 135. sünnipäeva

Comments are closed.