Pärnu südalinna tuleb valgusfestival “ÖÖvalgel”

MTÜ Öövalgel koostöös Pärnu linnavalitsuse, Pärnu Postimehe ning Rüütli tänava ettevõtjatega korraldavad Pärnus esimese valgusfestivali „ÖÖvalgel“, mis toimub 27.-28. septembril Pärnu vanalinnas.

ÖÖvalgel

Valgusfestival on ainulaadsetest valgusvisuaalsetest lavastustest ja installatsioonidest koosnev festival. Valgusfestivali omapäraks on hoonetele loodavad videomappingud, kus keskseks tegelaseks on inimene. Fookuses on etenduskunstide lühivormid, kus domineerivaks ideeks on traditsiooniliste vormide põimimine kaasaegsete tehnilis-loominguliste vahendite ja võimalustega, et sünniks elegantselt balansseeriv elamuskultuur. Pärnu valgusfestivali etendusi saab näha Tallinna väraval, Rüütli 25 hoonel ning Pärnu raekoja seinal. Lisaks etendustele luuakse Rüütli tänava ja selle lähiümbruse hoonete vaateakendele Pärnus elava kunstniku Madli Lavini maalidest installatiivne kunstigalerii.

Valgusfestival “ÖÖvalgel” annab suurepärase võimaluse muhedal sügisõhtul nautida Pärnu südalinnas toimuvat luksusliku maiguga kaasaegset meelelahutust. Festivali iga teos on loodud spetsiaalselt Pärnusse, kuurortlinna arhitektuurilist ning kultuurilist omapära silmas pidades. Valgusetendused on sobilikud igaühele, kellele meeldivad visuaalselt kütkestavad lood ja hingepuudutavad elamused.

Pärnu valgusfestivali etenduste lavastaja on Kaili Viidas, audiovisuaalsed lahendused kujundab Argo Valdmaa ning etendustele loovad tekstid Ott Kilusk ning Kaupo Meiel.

Pärnu valgusfestival „ÖÖvalgel“ elluviimist toetavad Pärnu linnavalitsus, AS Pärnu Vesi, Metsä Wood, Cramo, Endla teater, Pärnu Kontserdimaja, Port Artur, Pärnu Keskus, Kaubamajakas, Paikre, Sadolin, Hansaprint, Pärnu Postimees, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Pärnu Ülejõe Põhikool, ning Rüütli tänava ettevõtjad (Väike Ingel, MUM Cafe, Siluett Eesti moe pood, Erika pesupood, Instrumentarium Optika, kohvik Mahedik, Vorstid & Vahvlud KÖÖK & BAAR, V-Butiik, Resto Bison, Cavalier meeste juuksur ja Pärnu Pildikoda.

Anneli Lepp